Lefseboka er årets beste norske kokebok

Lefseboka er årets beste norske kokebok

Mer helnorsk kan vel neppe en kokebok bli enn Bodil Nordjores Lefseboka.

Samlingen av lefseoppskrifter fra det ganske land imponerer mest blant høstens kokebøker. Det er et solid stykke arbeid for norsk matkultur og som en av årets medlemmer i kokebokjuryen, Arne Brimi, sier -Det er ei viktig kokebok, svært viktig, faktisk ei av dei viktigaste bøkene på mange år.

Dette mener juryen om denne boka og de andre finalistene

Bodil Nordjore – også kalt turbobudeia – var hoppende glad over prisen som hun mottok under sitt snarlige visitt i storbyen, midt mellom to bakstekurs.

Slåss for tradisjonsmaten

At det har vært et krevende prosjekt, med reiser til alle landets kriker og avkroker, la hun ikke skjul på. Hun takket derfor mannen sin, Øystein Aleksander Løvlie, for å ha holdt ut med henne i den lange «lefseperioden».

–Det var gonger han hadde lyst å hive både meg og lefsene ut av huset, ler hun.

Bodil har gitt ut en rekke kokebøker med utgangspunkt i hennes favorittema, nemlig den norske tradisjonsmaten. Til daglig er hun da også høgskolerektor og fagansvarlig for tradisjonsmatstudiet i Rauland, en del av Høgskolen i Telemark. Et studie som står i fare for å bli nedlagt. Men neppe uten kamp, for Bodil er ikke en som gir seg så lett.  

Best norske kokebok ble kåret for sjuende gang i år og er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen