Lekkert på toppnivå

Den energiske Tim Fröhlich imponerer stadig med sine rieslinger på grosses gewächs-nivå.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Mens mange viner innen denne relativt nye kategorien for tysk toppklasse, ofte preges av svært moden og rik frukt, er vinene fra Schäfer-Fröhlich motsatsen.

Ikke det at frukten ikke er rik nok, men det er intensiteten i mineralpreget som er det første som slår deg. Ved siden av strålende syrer og stort raffinement.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Raffinement
Den som aller best representerer dette forholdet er Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling Grosses Gewächs 2008 (52319) . Druene kommer fra et ekstremt skrint og steinete porfyrjordsmonn som sikrer høy modning i druene, men mirakuløst nok, ingen tegn til overmodent preg. Tvert om enormt raffinement og syrefriskhet - årgang etter årgang. 2008 som kommer i salg 8. mai følger opp.

Intensitet
Mye av den samme karakteren får du med Schäfer-Fröhlich Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling Grosses Gewächs 2008 (52318) takket være samme type jordsmonn og soleksponering. Men likevel en annen stil siden denne vinmarken ligger nærmere elven Nahe. Den store intensiteten og konsentrasjonen balanseres med flott syre.

"Lillebror"
Selv om Schäfer-Fröhlich Schlossböckelheimer Kupfergrube Riesling Grosses Gewächs 2008 (52320) kommer fra omtrent like forhold hva jordmonn og sol angår, er stilen annerledes. Mineralsk så det holder, men slankere i stilen, mer som en "lillebror" til Felseneck. Men lillebrorstatusen innebærer ikke at den ikke kan lagres, neida, den har et veldig godt utviklingspotensial.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling Grosses Gewächs 2008

Produsent:
Weingut Schäfer-Fröhlich
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
379,00 kr
Varenummer:
5231901
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Schäfer-Fröhlich Felsenberg Riesling Grosses Gewächs 2008

Produsent:
Weingut Schäfer-Fröhlich
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
5231801
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Schäfer-Fröhlich Kupfergrube Riesling Grosses Gewächs 2008

Produsent:
Weingut Schäfer-Fröhlich
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
5232001
93 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen