Lettvin fra Lindemans

Lindemans lanserer en vin med mindre kalorier på det norske markedet.
Redaksjonen
29 Januar 2008 - 12:00

Vinen heter Lindemans Early Harvest og er lettere både på kalorier og alkohol. Vinen er frisk, med bløte tanniner og har karakter av kirsebær, plomme og krydder. Alkoholandelen er på rundt 9 prosent.
 
Hverdagsvin
- Vinmakerne har vært opptatt av å lage en vin som tar vare på vinens positive helseeffekter samtidig som alkohol- og sukkernivået er redusert. Lindemans Early Harvest er lett og frisk, noe som gjør at den egner seg godt til hverdags, sier Brand Manager Petter Wærsten i V&S Norway i en pressemelding.
 
Endret mønster
Nordmenn drikker mer vin enn noen gang og drikkemønsteret har endret seg de siste årene.
 
Nå er det kontinentale drikkevaner som gjelder, noe som innebærer at det har blitt vanligere å kose seg med et glass vin i hverdagen.
 
Samtidig har fokuset på en sunnere livsstil økt betraktelig. Øl med mindre alkohol har blitt en suksess, og nå står vinkategorien for tur.
 
Høstes tidligere
Lindemans Early Harvest er laget på druer som er høstet tidligere enn normalt. Dermed får druene et lavere sukker- og alkoholnivå. Etter at druene har blitt forsiktig presset og knust, blir de gjæret kjølig for å bevare karakteren av kirsebær, plomme og krydder.
 
Vinen lagres kun kort tid på eikefat for å bevare friskheten og for å gi bløte tanniner. 
 
Lindemans Early Harvest har 9 prosent alkoholinnhold og inneholder 30 prosent færre kalorier enn bestselgeren Lindemans Bin 50 Shiraz. Vinen er laget på Shiraz-druen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her