Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Linie vokser i fallende tysk marked

2004 ble nok et godt år for Linie Aquavit i det tyske markedet. Linie spiser seg innpå konkurrentene og er i ferd med å bli tyskernes foretrukne akevitt. I et fallende marked velger tyske konsumenter i større grad norsk kvalitet fremfor billige produkter.
Redaksjonen
21 Januar 2005 - 01:00

Linie er et av få akevittmerker som øker salget i det tyske markedet. Alle andre merker taper marked til den norske akevitten. Arcus solgte rundt 730.000 flasker Linie i fjor, noe som gir produktet en markedsandel på 16 prosent. Totalt drakk tyskere rundt 4,5 millioner flasker akevitt i fjor.
 
Ingen kjente akevittmerker kan fremvise den samme vekst takten som Line. Dette skjer ved inngangen til et år som er spekket med viktige begivenheter og jubileer for Linie-akevitten.
 
I 2005 er det 200 år siden det første skipet, Trondhjems Prøve, satte kurs mot Australia med det som senere skulle bli den prisbelønte Linie-akevitten. Samtidig er det i år 25 år siden Linie og dermed norsk fatmodnet akevitt ble introdusert i det tyske markedet.
 
Men det tyske markedet har vært preget av tilbakegang og hard konkurranse de siste årene. Siden 2000 har salget av akevitt stupt 32 prosent.
 
- I det fallende tyske markedet har vi valgt å holde fast i Linies profil som en premium akevitt. Dette har vært et riktig valg. Mye tyder på at tyskerne foretrekker høy kvalitet fremfor billigere produkter. I den siste fireårsperioden har Linie vært den sterkest voksende premium akevitten i Tyskland og styrket sin posisjon fra 10 til 16 prosent av markedet, sier Christian Brink som er salgs- og markedsdirektør i Arcus-Gruppen.
 
Det er historie, produksjonsmetode og norske råvarer som har vært hovedtemaene i markedsføringen av Linie til tyske konsumenter.
 
- Det er viktig for oss å få frem Linie-akevittens sjøreise i vår historiefortelling. Men minst like viktig er det å vise frem den helt unike fremstillingsmetoden som gir Linie den særegne avrundede smaken. Blant annet blir akevitten modnet på gamle eikefat brukt til modning av sherry, sier Brink.
 
Linie fikk "Trophy" og ble kåret til verdens beste akevitt ved den prestisjetunge "The International Wine & Spirit Competitition" i London i fjor.
 
Norske råvarer er et annet tema i markedsføringen. Få vet at kvaliteten på norsk krydder er i verdensklasse. De lange lyse sommerdøgnene gir en meget høy oljekonsentrasjon til for eksempel norsk karve, noe som gjør den spesielt velegnet til vår formål. Karven vi bruker til akevittproduksjon dyrkes på Inderøy i Nord-Trøndelag.
 
Den spesielle fremstillingsmetoden til norske akevitter danner fundamentet i selskapets strategi for å vokse videre i det tyske markedet. Arcus starter nå en viktig satsing for å bygge begrepet Norsk Fatmodnet Aquavit (NFA). Målsettingen er å løfte akevitt kategorien slik at de gylne dråpene får samme status som for eksempel Cognac og Whisky.
 
Målsettingen er å øke kunnskapen om de unike fremstillingsmetodene for Norsk akevitt, slik at anseelsen til hele akevitt-kategorien vokser.
 
- Vi tror at historie, fremstillingsmetode og norske råvarer både gir produktet en overlegen kvalitet og en god og troverdig historie som tyske konsumenter er villige til å betale for. På kort sikt legger vi opp til en fortsatt vekst i det tyske markedet, og på litt lengre sikt ønsker vi å bli den dominerende aktøren i akevitt-markedet, avslutter Brink.
 
Kilde: NTB

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her