Lørdag er det NM i grilling

Bli med og se på sommerens mest røykfylte eventyr. Lørdag er det nemlig duket for NM i grilling. Delta i folkejuryen eller kom og smak på maten.

For andre året på rad går norgesmesterskap i grilling av stabelen i Oslo. Totalt 16 lag fra ulike deler av landet skal konkurrere om den gjeve tittelen Norgesmester i Grill 2005 på Kontraskjæret ved Akershus festning.

Grilling er blitt en norsk folkesport, og norgesmesterskapet i grill 2005 ventes å bli en stor publikumsattraksjon, der grillkokkenes produkter bedømmes av både fagjury og folkejury. Arrangementet skal være en folkefest, og er åpen for alle. Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for kjøtt, som blant annet har fått med seg den profilerte grillkjendisen Craig Whitson som hoveddommer.

Fjorårets konkurranse viste klart at det norske folk både er kreative og dyktige med grillklypa. I fjor stakk laget BBQ Butchers av med seieren, med blant annet fylt svinefilet, spareribs forkokt i cola og ølmarinert entrecôte på menyen. I år ventes enda hardere konkurranse, med hele 16 påmeldte lag. Publikum får selvsagt smake på de ferdige rettene, og de som ønsker det, får delta i folkejuryen.

Konkurransen er basert på at lagene skal representere en vennegjeng, en forening, en bedrift eller et lag. Klassene det konkurreres i er spareribs, entrecôte fra storfe, lammelår og benfri svinenakke. De ferdige rettene bedømmes etter smak, utseende og mørhet.

Arrangementet starter klokken 08.00 med innlevering av produkter fra klokken 11.00.

Påmeldte lag er fra: Høvik, Jessheim, Lillesand, Oslo, Stavanger, Trondheim, Greåker og Ålesund.

Arrangør: Opplysningskontoret for kjøtt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen