Lørdag er det NM i grilling

Bli med og se på sommerens mest røykfylte eventyr. Lørdag er det nemlig duket for NM i grilling. Delta i folkejuryen eller kom og smak på maten.
Redaksjonen
14 Juni 2005 - 11:08

For andre året på rad går norgesmesterskap i grilling av stabelen i Oslo. Totalt 16 lag fra ulike deler av landet skal konkurrere om den gjeve tittelen Norgesmester i Grill 2005 på Kontraskjæret ved Akershus festning.

Grilling er blitt en norsk folkesport, og norgesmesterskapet i grill 2005 ventes å bli en stor publikumsattraksjon, der grillkokkenes produkter bedømmes av både fagjury og folkejury. Arrangementet skal være en folkefest, og er åpen for alle. Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for kjøtt, som blant annet har fått med seg den profilerte grillkjendisen Craig Whitson som hoveddommer.

Fjorårets konkurranse viste klart at det norske folk både er kreative og dyktige med grillklypa. I fjor stakk laget BBQ Butchers av med seieren, med blant annet fylt svinefilet, spareribs forkokt i cola og ølmarinert entrecôte på menyen. I år ventes enda hardere konkurranse, med hele 16 påmeldte lag. Publikum får selvsagt smake på de ferdige rettene, og de som ønsker det, får delta i folkejuryen.

Konkurransen er basert på at lagene skal representere en vennegjeng, en forening, en bedrift eller et lag. Klassene det konkurreres i er spareribs, entrecôte fra storfe, lammelår og benfri svinenakke. De ferdige rettene bedømmes etter smak, utseende og mørhet.

Arrangementet starter klokken 08.00 med innlevering av produkter fra klokken 11.00.

Påmeldte lag er fra: Høvik, Jessheim, Lillesand, Oslo, Stavanger, Trondheim, Greåker og Ålesund.

Arrangør: Opplysningskontoret for kjøtt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her