Lørdag er det NM i grilling

Bli med og se på sommerens mest røykfylte eventyr. Lørdag er det nemlig duket for NM i grilling. Delta i folkejuryen eller kom og smak på maten.
Redaksjonen
14 Juni 2005 - 11:08

For andre året på rad går norgesmesterskap i grilling av stabelen i Oslo. Totalt 16 lag fra ulike deler av landet skal konkurrere om den gjeve tittelen Norgesmester i Grill 2005 på Kontraskjæret ved Akershus festning.

Grilling er blitt en norsk folkesport, og norgesmesterskapet i grill 2005 ventes å bli en stor publikumsattraksjon, der grillkokkenes produkter bedømmes av både fagjury og folkejury. Arrangementet skal være en folkefest, og er åpen for alle. Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for kjøtt, som blant annet har fått med seg den profilerte grillkjendisen Craig Whitson som hoveddommer.

Fjorårets konkurranse viste klart at det norske folk både er kreative og dyktige med grillklypa. I fjor stakk laget BBQ Butchers av med seieren, med blant annet fylt svinefilet, spareribs forkokt i cola og ølmarinert entrecôte på menyen. I år ventes enda hardere konkurranse, med hele 16 påmeldte lag. Publikum får selvsagt smake på de ferdige rettene, og de som ønsker det, får delta i folkejuryen.

Konkurransen er basert på at lagene skal representere en vennegjeng, en forening, en bedrift eller et lag. Klassene det konkurreres i er spareribs, entrecôte fra storfe, lammelår og benfri svinenakke. De ferdige rettene bedømmes etter smak, utseende og mørhet.

Arrangementet starter klokken 08.00 med innlevering av produkter fra klokken 11.00.

Påmeldte lag er fra: Høvik, Jessheim, Lillesand, Oslo, Stavanger, Trondheim, Greåker og Ålesund.

Arrangør: Opplysningskontoret for kjøtt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her