Lover mer enn vann og brød

Lover mer enn vann og brød

Fursetgruppen henter inn folk fra Le Canard og Onda til ny restaurant i gammelt fengsel.

For tiden er det hektisk aktivitet av håndverkere, og 15. oktober åpner dørene til Fursetgruppens nye restaurant på Akershus Festning.

De siste 50 årene har den hvitmalte bygningen på kanten av festningsmuren vært administrasjonsbygg for Forsvaret, men etter at det er svidd av ni millioner kroner i oppussing, blir det andre boller, skriver Finansavisen.

- Festningen blir et slags fransk brasserie, og vi satser på rustikk mat med en moderne twist. Jeg skal jobbe med å finne lokale råvarer og sesongvarer, Det blir både lunsj og middag, sier kjøkkensjef Jonathan Howell til avisa.

Både han og daglig leder, svenske Nicolas Blomgren Facchin har bakgrunn fra Le Canard og Onda.

Restaurant Festningen har plass til 120 gjester i hovedetasjen. 60-70 personer serveres i et selskapslokale i øverste etasje, og i tillegg får 12 personer plass i et eget chambre séparée. Uteserveringen får plass til hele 400 gjester, opplyser adm. dir. Gjøran Sæther i Fursetgruppen.

LES OGSÅ: Nytt liv i Den hvite elefant

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen