Lukker ikke døra for Nøkkelhullet

Helsemyndighetene og dagligvarehandelen er enige om å fortsette samarbeidet om Nøkkelhullet.
11 November 2011 - 14:46

- Bransjen har i dag forsikret meg om at de støtter opp om nøkkelhullsmerkingen. Det gjør det lettere for forbrukerne å velge sunt i en travel hverdag, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Samtidig stiller Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan seg uforstående til påstander fra Forbrukerrådet om at hans kjede er verstingen blant de fire store når det gjelder å undergrave nøkkelhullordningen.

- Så langt i år har Rema 1000 økt antallet nøkkelhullprodukter med 40 prosent, mens enkelte av konkurrentene våre har økt sitt utvalg enda mer, sier Reitan til NTB.

Direktør Randi Flesland fremmet i et intervju med Aftenposten for en uke siden påstander om at Rema 1000 motarbeider nøkkelhullordningen og ikke ønsker at den skal bestå.

Nøkkelhullsmerkingen ble innført som felles nordisk merke i 2009. Undersøkelser viser at 96 prosent av befolkningen kjenner merket. En av to mener det gjør det lettere å velge sunt.

Nøkkelhullet viser at en matvare inneholder mindre og sunnere fett enn andre produkter i samme kategori. Matvaren inneholder også mindre sukker og salt, samt mer kostfiber og fullkorn enn andre varer. I tillegg kommer frisk frukt, grønnsaker, bær og fisk.

I fjor ble det talt 550 matvarer med Nøkkelhullsmerket i Norge ifølge tall fra AC Nielsen Norge. Det har kommet flere produkter på markedet siden da.

Helsedirektoratet og Mattilsynet jobber nå med revisjon av kriteriene for nøkkelhull. De ser også på mulighetene for å utvide ordningen til hurtigmat og serveringsmarkedet generelt. Tilgang på sunne alternativer i kantiner og kiosker ved sykehus og andre offentlige instanser vil bli viet særlig oppmerksomhet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her