Må betale etter ulovlig overvåking

United Bakeries fikk gebyr på 40.000 kroner.
25 Februar 2011 - 20:33

Datatilsynet mener den skjulte overvåkingen til United Bakeries er så grov at de for første gang i historien gir et overtredelsesgebyr for kameraovervåking, skriver VG Nett.

I tre år ble ansatte på kjedens utsalg på Majorstua i Oslo overvåket av et kamera kamuflert som en røykvarsler.

Datatilsynet reagerer med å gi et overtredelsesgebyr på 40.000 kroner. Det er første gang tilsynet reagerer å gi gebyr for slik kameraovervåking.

I et brev fra Datatilsynet til United Bakeries beskrives bakgrunnen for gebyret at skjult kameraovervåking er et «klart og alvorlig brudd på personopplysningsloven».

«Den har vært svært krenkende for de som er rammet. Det overvåkede rommet har vært et rom hvor de ansatte kunne trekke seg tilbake for å gjøre kontorarbeid og private gjøremål. Disse må ha hatt en klar og berettiget forventning om å være ubevoktet i det aktuelle rommet», står det videre i brevet fra Datatilsynet.

Datatilsynet mener også at det er skjerpende at United Bakeries bevisst har forsøkt å skjule overvåkingen med å kamuflere kameraet som en røykvarsler, og mener virksomheten har opptrådt «grovt uaktsomt».

United Bakeries' daglige leder, Mattias Dörschmeister, sier til VG Nett at de vil vedta boten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her