Må-ha til kjelleren

De ultratradisjonelle vinene til Giovanna Morganti gjør folk poetiske - og det kommer de til å gjøre i år etter år. Prøv selv.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Giovanna Morganti har siden 1990 laget Chianti Classico slik hun mener at vinen bør lages. Det betyr uten noen form for påvirkning fra moderne teknologi. Druene plukkes for hånd, og vinen får gjære i fred ved hjelp av gjærsoppen som finnes på skallet, til den er ferdig. Nær sagt selvsagt lar hun seg styre av kosmiske krefter, og vinene lages for å uttrykke mest mulige av Classicos unike terroir.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Sangiovesemyknere
De er derfor svært mineralske og ikke minst lagringsdyktige. Beliggenheten er i Castelnuovo Berardenga helt sør i DOCG-et. Her er jordsmonnet svært kalkholdig hvilket forklarer det intense mineralpreget samt den gode syren og det balanserte alkoholnivået. Normalt gir dette terroiret en veldig tøff og lagringsdyktig stil for sangiovese, men Giovanna bruker colorino , mammolo og den mer sjeldne foglia tonda til å mykne inntrykket. Slik at vinene også kan nytes i ung alder.

Intens og forførende
Til tross for at La Trame Chianti Classico 2007 (51470) er både intens og forførende allerede nå, er den fortsatt i sin pureste ungdom. Men den er så god at du klarer ikke å la være å smake den allerede nå, og gjerne til en saftig lammerett. Trame betyr for øvrig "intriger", og det må være fordi man ender opp med å slåss om de siste dråpene.

Også Le Boncie 5 2013 (51471) er verd å kjempe for. Selv om den ikke er like intens som sin storebror. Denne vinen som lages bare i 5000 eksemplarer ble visstnok bare solgt på stedet, rett fra kjelleren, tidligere. Så alle Chianti-fans kan nå prise seg lykkelige for å kunne hente en slik lekkerbisken på nærmeste pol.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

La Trame Chianti Classico 2007

Produsent:
Giovanna Morganti
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
5147001
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Le Boncie 5 2018

Produsent:
Giovanna Morganti
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
5147101
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen