Må tilpasses rullestol

Utesteder i Ålesund må tilpasse stedet til rullestolbrukere, eller steng ølkranene.
Redaksjonen
22 September 2008 - 14:22

Det kan bli konsekvensen av den nye plan- og bygningsloven i Ålesund.
 
Rådet for funksjonshemmede i Ålesund lufter nå en idé om at man ikke gir skjenkebevilling til lokaler som ikke er tilpasset alle.
 
Ny lov
Årsaken er den nye plan- og bygningsloven som stiller strengere krav til såkalt universell utforming.
 
Det betyr at funksjonshemmede skal kunne bruke bygget på akkurat samme måte som alle andre, uten behov for å ha med assistent eller bruke spesialløsninger som rullestolheis.
 
Mettet
- Kommunen bør heller la være å gi nye skjenkeløyver i det hele tatt, sier Helge Johansen, og mener at utelivsmarkedet i byen er nokså mettet.
 
Johansen er daglig leder på Mølla og medeier i Restaurantdrift Ålesund, som også driver Keiser'n, Millers, Lipp, Big Horn Steak House og Tollboden, Metz, samt Peppes Pizza på Moa og i sentrum.
 
- Med unntak av Mølla, der det er bygningsmessig vanskelige forhold, har vi tilpasset oss med handikaptoaletter og heis overalt, sier Johansen til Sunnmørsposten.
 
Måtte tilpasse
- Allerede for 12 år siden måtte vi tilpasse inngangen til Peppes Pizza på Moa til rullestolbrukere om vi ville ha skjenkebevilling, sier Johansen.
 
Kommunen sier det er vanskelig å gjøre noe med et løyve som er gitt. Men når det skal fornyes i forbindelse med endring av lokaler, konsept eller eiere så kan det være aktuelt å ta inn vurderingen om universell utforming.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her