Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Den nye eierkonstellasjonen bak Maeemo skal sikre at bedriften står sterkere finansielt og administrativt og dermed lettere kan nå sine høye gastronomiske ambisjoner.

Det koster å drive restaurant på Michelin-nivå. Forventingene øker i takt med antall stjerner. Derfor har Maaemo-gründerne foretatt en rettet aksjeemisjon som Bjørn Tore Furset har signert.

Fokus på det kreative

Furset sitter dermed på 50 prosent av aksjene og går inn i restaurantbedriftens styre.

– Dette samarbeidet er et naturlig neste steg for å oppfylle vår ambisjon om å bli en av verdens ledende restauranter. Det vil gi meg en sterk plattform for å videreutvikle og foredle vår gastronomiske identitet, forklarer Maaemos kjøkkensjef og medeier, Esben Holmboe Bang som mener avtalen aktiverer betydelige synergier for begge parter:

– For Maaemo er dette en positiv investering i fremtiden av restauranten. Det gir betydelige administrative ressurser som vil gi meg og restaurantsjef og medeier Pontus Dahlström mer tid til å fokusere på de kreative aspektene av virksomheten.

Maaemo åpnet sine dører i 2010 og fra første hele driftsår i 2011 til 2013 ble omsetningen mer enn doblet uten at det ga pluss. Og det til tross for (eller kanskje på grunn av) at restauranten fikk to Michelin-stjerner i ett jafs i 2012. Akkumulert underskudd er likevel ikke mer enn en drøy million.

Les mer om Maaemos gastronomiske filosofi

Med flere restauranter i sin gruppe, er Bjørn Tore Furset Norges ledende entreprenør i restaurantbransjen. Han vil tilføre lang og solid erfaring, samt bidra med ny og spennende kunnskap til Maaemo.

Imponert

For Bjørn Tore Furset er Maaemo et flott tilskudd til de eksisterende restaurantene i sin portefølje, som alle har hver sin individuelle identitet og egenart.

– Jeg har stor respekt for Esben og Pontus, og jobben de har gjort for å få Maaemo dit det er i dag. Maaemo har etablert seg blant de beste restaurantene i Skandinavia, og har en entusiasme, energi og kunnskap som jeg virkelig er imponert over. 

Les mer om Bjørn Tore Fursets filosofi

Fursetgruppen er en restaurantgruppe med individuelle konsepter, der hver restaurant har sitt særpreg og kvalitet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen