Esben Holmboe Bang har tidligere uttalt at han ikke bryr seg om kåringer, men plassen som Nordens nest beste vil nok merkes på etterspørselen.
Esben Holmboe Bang har tidligere uttalt at han ikke bryr seg om kåringer, men plassen som Nordens nest beste vil nok merkes på etterspørselen. (Foto: Tuukka_Koski)

Maaemo på en sensasjonell 35. plass

Det er første gang en norsk restaurant har nådd så langt og så høyt på rangeringen som Maaemos plassering blant World’s 50 Best.

– Det er fantastisk å få anerkjennelse for den iherdige innsatsen vi legger ned hver eneste dag! Å bli rangert sammen med så mange dyktige bransjekolleger gir oss motivasjon til å presse oss enda lenger. Vi er ufattelig stolte og glade, sier Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef på Maaemo.

Maaemo har dermed tatt et kjempehopp fra fjorårets 79. plass. I 2016 lå Maaemo på 61. plass, så frykten var at dette var slutten for det nordiske kjøkken. Men den gang ei.

Maaemos veltrimmede team har åpenbart ikke ligget på latsiden.

– Vi prøver hver dag å perfeksjonere subtile og rene norske smaker. Norske mattradisjoner har en veldig eksotisk appell i hele verden. Oslo er jo blitt en by man reiser til for å spise, over 60 prosent av våre gjester flyr inn bare for å besøke oss. Hvem hadde trodd det for ti år siden? sier Esben Holmboe Bang.

Beste nordiske er danske Geranium på 19. plass som er den samme som i fjor. Maaemo er dermed Nordens nest beste restaurant.   

Les mer om Maaemo her

Noma - tidligere verdens og dermed Nordens beste restaurant reåpnet tidligere i år og er av den grunn ikke med i årets kåring, til det er det for kort tid til at tilstrekkelig av de utvalgte anmelderne har fått plass. Men det vil de garantert ha fått når 2019-resultatene kommer. 

Osteria Francescana i Modena er tilbake i teten i World's 50 Best. Foran El Celler de Can Roca i Girona og Mirazur i Menton.

Se hele listen her 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Test 952 musserende og perlende viner fra hele verden

Dette er hva du kan velge mellom av bobler til jule- og nyttårsfeiringen

Utvalget av bobler på polet er enormt og det i alle prisklasser. Her finner du 952 viner i alle farger, formater, opprinnelser og kategorier. Alt fra fra champagne, cremant, prosecco, spumante, cava, sekt og andre typer tørrere boblevin som alle kan skaffes i tide til den store festen. Les hele saken

Til toppen