Mackmyras og Ægirs felles baby nummer to er klar

Mackmyras og Ægirs felles baby nummer to er klar

Etter ølet med whiskysmak, kommer nå en whisky med ølsmak.

Samarbeidet mellom Sveriges første whiskydestilleri Mackmyra og det norske ølbryggeriet Ægir resulterte først i ølet Gævle Wee Heavy Barrel.

Slik smaker dette unike ølet

Det ble laget ved at Ægir lot sitt øl Lindisfarne Scotch Ale ettermodne i tre måneder i whiskyfat fra Mackmyra.

Og slike smaker utgangspunktet

Da ølet var tappet i flaske, ble de 30 fatene returnert til Mackmyra. Som i sin tur fylte whisky i fatene.

Vant sølv i to konkurranser

Mackmyra bruker fat a 30 liter som gir en raskere modning enn større fat.

Les historien om Mackmyra her

Whiskyen som altså har ølsmak, heter Mackmyra Ægirs Bior og vant sølv i både IWSC, Internasjonal Wine and Spirit Competition, og ISC, International Spirits Challenge. Den er nå klar for lansering i Norge.

Mackmyra har fått blod på tann etter Ægir-samarbeidet, kan vi lese hos wownews.se som melder om fire nye bryggerisamarbeid. De er alle svenske, nemlig Jämtlands Bryggeri, Nynäshamns Ångbryggeri, Närke Kulturbryggeri og Poppels Bryggeri.

- Vi hadde lyst å gjøre også svenske samarbeidsprosjekter. Interessen for håndverksøl er veldig stort og det finnes mange gode bryggerier i landet. Hos oss har vi tro på å lagre produktet nær der hvor kunden bor, derfor har vi lagre flere steder i landet. Vi fant fram til fire spennende bryggerier som deler vår kvalitetsprofil, sier Eric Bräck, som er ansvarlig for Mackmyras fatsalg.

Fatene som har vært på utlån til bryggeriene sendes tilbake til Mackmyra for å gjenfylles med whisky. Deretter gjøres de tilgjengelige for bestilling for Mackmyras og bryggerienes egne kunder. Det vil skje i løpet av høsten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen