«Mad Men» gir whiskyboom

«Mad Men» gir whiskyboom

Skotske produsenter sliter i medvind.

Skotske whiskyprodusenter opplever kapasitetsproblemer, og tv-serien «Mad Men» får «skylda», skriver wownews.se.

Eksporten fra Skottland økte med nesten 25 prosent til 38 milliarder kroner i 2011. Dermed klarer ikke destillatørene å henge med, og talsperson Cambell Evans i Scotch Whisky Association peker på tv-skjermen når situasjonen skal forklares.

«Mad Men» utspiller seg i reklamebransjen i 60-tallets New York, og whiskyglass (med innhold) er en viktig rekvisitt i serien.

– Folk drikker whisky hele tiden i serien, og det er framfor alt i USA etterspørselen har eksplodert de siste årene, sier Evans til Drinks International.

USA importerte skotsk whisky for nesten seks milliarder kroner i fjor. Det er rundt 30 prosent mer enn i 2010. Irene gjør det også skarpt. Whiskeyeksporten fra Irland har økt med 10 prosent i året de siste fem årene, og USA utgjør ikke overraskende det største markedet.

Skottene investerer nå tungt i nye destillerier for å møte den økte etterspørselen etter de edle dråpene, skriver Drinks International.

LES OGSÅ: Feirer dronningen med whisky

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen