Magesjau på Hurtigruten

- Diaréen var helt ukontrollert, sier passasjer.

Flere passasjerer skal ha blitt syke på MS "Kong Harald" kvelden før påskeaften, skriver Bergens Tidende.
- Jeg ble veldig syk i løpet av middagen og måtte gå fra bordet. Det var helt forferdelig, og jeg holdt meg på lugaren, sier en anonym kvinnelig passasjer til avisen.

Ifølge passasjerene skal mannskapet ha fortalt at problemene skyldtes omgangssyke som kom om bord med nye passasjerer fra Nord-Norge. De blåser av denne påstanden.
- Jeg er 63 år gammel og vet hvordan omgangssyke arter seg. Dette fikk jeg av maten, sier en kvinne til Bergens Tidende. Hun forteller at flere av passasjerene ble syke.

Kaptein Tommy Eliassen avviser at sykdommen ble servert fra skipets kjøkken. Han mener for få passasjerer ble syke til at det kan dreie seg om noe annet enn omgangssyke.
- Vi har erfaring og rutiner etter det store utbruddet vi hadde for noen år siden. Alle som ble syke nå, fikk tilbud om hjelp fra sykepleier og lege, men ingen ønsket legehjelp. Vi har prøvd å hjelpe alle og opplever hendelsen som udramatisk, sier han til avisen.

Mattilsynet og Smittevernsetaten i Bergen ble varslet om saken, men smittevernsoverlege Øystein Søbstad sier at utbruddet på MS "Kong Harald" ikke var større enn hva som kan forventes i en tid da det går mye omgangssyke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen