Ukens drink
Når en bartender-norgesmester som har akevitt som spesiale, lager en drink, ja da kan det ikke bli annet enn godt
Foto: (Ulla Westbø/H2W Studio)

Når en bartender-norgesmester som har akevitt som spesiale, lager en drink, ja da kan det ikke bli annet enn godt

Og det med veldig få ingredienser. Magnus Thorseth vet hvilke akevittknapper han skal trykke på. Og resultatet er sublimt. Drinken kan sågar bli en ny julefavoritt.
08 Desember 2023 - 12:00

Det var i 2021 at Magnus Thorseth representert Norge i bartender-VM, World Class. Det siste året har han servert (primært) akevittdrinker fra sin bar Seid på Posthallen, så knapt noen har så lang erfaring med å mikse akevitt til de lekreste cocktails som Magnus. I en pressemelding sier han:

Her kan du lese mer om Seid og de andre Posthallen

– Akevitt er et veldig anvendelig brennevin i cocktails fordi den både kan være krydderpreget og ha det elegante fatpreget fra modningen på eikefat, derfor passer den i et stort spenn av cocktails. Nesten som et slags universalbrennevin.

I ukens drink er det en av de mest vellagrete akevittene på markedet, Gilde Non Plus Ultra han har valgt som base. Den er løftet med kardemommehonning og Angostura bitters, det er ikke mer som skal til - ved siden av et appelsinskall.

Magnus Thorseth på Seid kan sin akevitt. Foto: EvenBlomsnesSolheim

O’ Cardamom drinkoppskrift med vellagret akevitt

O’ Cardamom drinkoppskrift med vellagret akevitt

Fremgangsmåte

  1. Bland akevitt, kardemommehonning og bitter i et røreglass med is.
  2. Rør i 20 sekunder.
  3. Sil over i et glass med ny is.
  4. Press oljen fra et appelsinskall over drinken og server.
  5. Pynt gjerne med en bit appelsinskall.
  6. Kardemommehonning:
    Varm opp honning og vann i en kjele.
  7. Rør til honningen har løst seg opp.
  8. Tilsett hel kardemomme.
  9. La dette trekke i 5 minutter før du siler av kardemommen.
  10. Bruker du malt kardemomme, sil sirupen gjennom et kaffefilter.

Tips: Om du bruker malt kardemomme tilsvarer 6 kardemommekjerner (som veier 2 gram) ca 0,5 ts malt kardemomme.

Vi serverer mange drinker med akevitt

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Magnus Thorseth

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her