Mandag 11. februar - Smak flotte viner fra California

Wine & Spirits Magazine kåret i årene 1995 til 1999 vinene fra Peak Wines til beste kjøp. Bare i år 2000 alene fikk 28 Geyser Peak-viner hele 465 medaljer. Nå kan du være med å smake selv. Hele ni varianter; to hvite og syv røde, byr vi deg på.
Redaksjonen
10 Januar 2002 - 19:02

Bak californiske Peak Wines ligger det mer enn én enkelt vinprodusent. Og hovedsakelig to sterke vingårder ved navn Geyser Peak og Canyon Road.

Geyser Peak ligger i Geyserville, Sonoma County, midt i Californias sentrum av vinmarker. Og det er den klimatiske forskjellen i forhold til nabodalen, Napa, som gir vinene fra Sonoma deres trofaste tilhengerskare.

De topografiske forhold gjør at det tidlig på morgenkvisten formelig raser inn kald og fuktig tåke fra kysten, nærmere bestemt San Pablo Bay. Denne kalde beskyttende temperatursenkingen, som gjerne vedvarer i seks-sju timer hver eneste morgen, er klart medvirkende til at vinene fra denne delen av Sonoma er ytterst elegante og ikke så solvarme i karakteren som deres søstrer i Napa.

Druene til Geyser Peak Reserve-serien dyrkes i Alexander Valley, nord i Sonoma, en dal som er perfekt for cabernet sauvignon i følge Mike Stutler, hovedansvarlig for vinmarkene, og ikke minst vindyrkerne de kjøper druer av. Som Stutler forsøker å holde en tett dialog med, slik at kontinuitet hva angår kvalitet, pris og ikke minst utbytte er under kontroll. Samtlige avlinger overvåkes av Stutler, og spesielt under innhøstingen. I Alexander Valley dyrkes med stort hell fem av de mest benyttede druesorter (cabernet sauvignon, shiraz, merlot, chardonnay og sauvignon blanc) som alle inngår i reserve-serien.

Det hentes også druer i Carneros, Sonoma Valley, Sonoma Mountain, Russian River Valley samt Dry Creek Valley og Knights Valley. Geyser Peak har nå til en hver tid avtale med 90 uavhengige dyrkere. De seks beste av disse utgjør vinene i Block Collection.

Seminaret er nå avholdt.

Les mer om Geyser Peak her.

Nedenfor kan du se hvilke viner du får smake denne kvelden. Tre av disse vinene kommer i fra Geyser Peaks prestisje-serie "Block Collection".

w Geyser Peak Sauvignon Blanc 2000
w Ricci Chardonnay 1999 Block Collection

w Canyon Road Cabernet Sauvignon 1999
w Geyser Peak Shiraz 1997
w Geyser Peak Zinfandel 1999
w Kuimelis Cabernet Sauvignon 1999 Block Collection

w Canyon Road Merlot 1999
w Geyser Peak Merlot 1998
w Shorenstein Merlot 1999 Block Collection

Seminaret er nå avholdt.

Tid: 11. februar kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 04.02.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 110202. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter
Forsiden akkurat nå
Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her