Margaux åpner for endringer

Margaux åpner for endringer

Etter snart ti år med eksperimenter er Ch. Margaux positiv til skrukork, men ennå ikke klar for å bytte ut naturkork. Økologisk dyrking derimot er rett rundt hjørnet.

Det er først og fremst Ch. Margaux’ tredjevin som siden 2003-årgangen har vært gjennom flere eksperimenter med ulike alternativer til naturkork. Resultatene har vært svært positive til fordel for skrukork. Selv om 2004-årgangen ikke ga like entydige preferanser for metallkork.

Trenger mer tid

Til Jamie Goodes vinblogg sier Ch. Margaux’ sjefsvinmaker Paul Pontallier: - Vi har også gjort eksperimenter med førstevinen og Pavillon, men det er altfor tidlig. Ti år er ingenting for disse vinene. Våre viner har en helt spesiell evne til å holde seg friske i et århundre eller mer. Så vi må være helt sikre før vi gjør endringer.

Klar for øko

Når det kommer til økologisk og biodynamisk druedyrking er han imidlertid langt mer definitiv. – Det er fremtiden for Margaux. Jeg tror det bare er snakk om et par år til, sier han til decanter.com i forbindelse med en smaking av Margaux-viner laget av henholdsvis konvensjonelt, økologisk og biodynamisk dyrkete druer. De to siste var i følge panelet langt bedre enn den første.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen