Matbørsen åpner i Bergen

Matbørsen åpner i Bergen

Bergen får sitt eget restaurant-torg i Frescohallen.
26 Juni 2012 - 12:05

Torsdag 28. juni blir en merkedag for både bergensere og andre matglade. Da åpner Matbørsen, et restaurant-torg med seks ulike restauranter i et av byens mest ærverdige bygg, Frescohallen.

Satsingen er et resultat av Bergen kommunes ønske om å gjøre Vågsbunnen, en sentral del av Bergens eldste og verdifulle kulturmiljø og middelalderby, mer synlig og tilgjengelig både for turistene og for Bergens befolkning.

Det er selskapet KJS Holding som står bak satsingen i hallen, som stod ferdig i 1862, da den huset Bergen børs. Bygningen ble utvidet i 1893 og dekorert med fresker av Axel Revold (1887-1962) i perioden 1921-23. KJS er involvert mange steder i restaurant-Bergen, blant annet i Zachariasbryggen.

«Her skal vi samle det beste av hva som kan tilbys av mat og drikke fra byen og distriktene – og fra internasjonale menyer». Det sa prosjektleder for Matbørsen, Steinar Knutsen, til BT da det ble klart at KJS-gruppen ville satse på mat i det gamle Bergen Børs-bygget.

Når Matbørsen åpnes, består tilbudet imidlertid av Tapasrestauranten Chili, fire Zupperia-steder som skal satse på henholdsvis wok, sushi, vietnamesisk og asiatisk, en italiensk deli og en fransk café. I kjelleren kommer ølstedet Børskjelleren og en italiensk restaurant.

– Matmiljøet i Bergen trenger et løft. Det hadde vært topp å få lokal, kortreist mat inn på et slikt sted, sier Eva Danielsen, oldermann for Bergen Kokkenes Mesterlaug.

– Når man åpner en Matbørs i Frescohallen med de dype kulturelle røttene, hadde det vært hyggelig om det gikk an å få noe lokal mat, sier hun til BT.

Åpningen av Matbørsen markeres med et pressemøte klokken 12, før dørene åpnes offisielt klokken 20, skriver KJS Holding i en pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her