Matglede på Geilo

For femte år på rad inviteres det til Norsk Matglede på Geilo. Fra i dag og frem til søndag er det klart for en hel helg stappet full med matopplevelser, kurs og underholdning.

Det hele handler om mat fra småskalaprodusenter, økologiske matprodusenter, lokal mat og kortreist mat. Disse tingene er en klar trend i Norge i disse dager og noe som dukker opp på matfestivaler over hele landet.
 
- Det kan godt kalles en trend, ja, sier Pål Knutsson Medhus.
 
Han er matentusiast og primus motor for festivalen. Nylig var han med på laget fra Hallingdal som hadde kokkekamp mot Gudbrandsdalen under festivalen Kortreist mat - stutt mæn'u.
 
Unike produkter
Norsk Matglede har alltid hatt fokus på småskalaprodusenter som tilbyr unike produkter, som ofte er både kortreist og ekstra smaksrike.
 
Mye å by på
Norsk Matglede 2007 har mye å by på. Blant annet blir det pølsekurs, rakafisklag, hallingdalsmesterskap i rakafisk og kokkekamp med Lise Finckenhagen fra Frokost-TV på NRK og Charlotte Mohn fra Opaker gård.
 
- Lise har jo jobbet litt på Hallingstuene, så det blir som å komme hjem for henne, sier Pål Knutsson Medhus.
 
Han ser frem til arrangementet og mener at det er turister som kommer til Geilo bare på grunn av arrangementet.
 
Hallingtapas
Men det skjer selvsagt mer. Det skal konkurreres i Hallingtapas 2007 - der seks lærlinglag fra hele Hallingdal deltar. Det blir matauksjon og sjømatskole.
 
Barnetelt
Barna får et eget mattelt som er fylt med smakfulle aktiviteter. Årets tema blir økologiske produsenter og det er hele 50 utstillere som er på plass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen