Matglede på Geilo

For femte år på rad inviteres det til Norsk Matglede på Geilo. Fra i dag og frem til søndag er det klart for en hel helg stappet full med matopplevelser, kurs og underholdning.
Redaksjonen
28 September 2007 - 09:00

Det hele handler om mat fra småskalaprodusenter, økologiske matprodusenter, lokal mat og kortreist mat. Disse tingene er en klar trend i Norge i disse dager og noe som dukker opp på matfestivaler over hele landet.
 
- Det kan godt kalles en trend, ja, sier Pål Knutsson Medhus.
 
Han er matentusiast og primus motor for festivalen. Nylig var han med på laget fra Hallingdal som hadde kokkekamp mot Gudbrandsdalen under festivalen Kortreist mat - stutt mæn'u.
 
Unike produkter
Norsk Matglede har alltid hatt fokus på småskalaprodusenter som tilbyr unike produkter, som ofte er både kortreist og ekstra smaksrike.
 
Mye å by på
Norsk Matglede 2007 har mye å by på. Blant annet blir det pølsekurs, rakafisklag, hallingdalsmesterskap i rakafisk og kokkekamp med Lise Finckenhagen fra Frokost-TV på NRK og Charlotte Mohn fra Opaker gård.
 
- Lise har jo jobbet litt på Hallingstuene, så det blir som å komme hjem for henne, sier Pål Knutsson Medhus.
 
Han ser frem til arrangementet og mener at det er turister som kommer til Geilo bare på grunn av arrangementet.
 
Hallingtapas
Men det skjer selvsagt mer. Det skal konkurreres i Hallingtapas 2007 - der seks lærlinglag fra hele Hallingdal deltar. Det blir matauksjon og sjømatskole.
 
Barnetelt
Barna får et eget mattelt som er fylt med smakfulle aktiviteter. Årets tema blir økologiske produsenter og det er hele 50 utstillere som er på plass.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her