Matglede-vinnere fra Trondheim

Rica Hotel Nidelven og De 3 Stuer i Trondheim er landets beste hotell og kantine.
Redaksjonen
02 November 2010 - 12:54

For andre år på rad stakk Trondheim-hotellet Rica Hotel Nidelven av med seieren for beste hotell i Årets Matglede.

- Hotellet har ikke på noen måte hvilt på laurbærene, men har satset sterkt, sier juryen, som begrunner valget sitt slik:

- Kjøkkenet på Rica Hotel Nidelven er preget av kreativitet og innovasjon, og ser produkter på nye måter. De er nytenkende og har hele tiden målet om å levere gjestene en opplevelse i mat. Det bugner av sunne og velsmakende produkter, og gjestene får høy kvalitet og stor valgfrihet. Her spares det ikke på noe, og matgleden er ikke bare på kjøkkenet. Den er på hele hotellet, sier juryen.

Seier i første forsøk
Det var første gang at kantina De 3 stuer avdeling Otto Nielsens vei deltok i konkurransen. Det ble seier i første forsøk, og i begrunnelsen sier juryen blant annet:
- De 3 Stuer oser av matglede. De gir rom for kreativitet, nye konsepter og videreutvikling. De er opptatte av å lage sunn, god og hjemmelaget mat til gjestene, og det er tydelig at de ansatte er stolte av arbeidsplassen sin. Svært god merking gjør kantina lett å bruke. Og fornøyde gjester setter stor pris på variasjonen.

Årets Matglede Fastfood 2010 gikk til Kjuttas Brød og Salat i Dyreparken i Kristiansand.

Bocuse d'Or neste
Årets priser ble delt ut på Ostens dag 28. oktober på Hotel Continental i Oslo. Foruten heder og ære fikk vinnerne en kulinarisk reise til Bocuse d`Or, det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, i Lyon i premie. Her får de følge den norske kokken Gunnar Hvarnes på nært hold i konkurransen. I tillegg fikk vinnerne et årsabonnement på fagbladet Kjøkkensjefen og en statuett som bevis på seieren.

To bedrifter fra hver kategori var nominert til finalen. De 3 Stuer vant hedersprisen i kantinekategorien over fjorårets vinner, Wilberg Statoil Vassbotn.

I kategorien Årets Matglede Hotell vant Rica Hotel Nidelven over Hotel Union Geiranger.

80 konkurrenter
Årets Matglede arrangeres av TINE i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og er en søken etter Norges mest innovative og kreative storhusholdningsbedrifter. I år har over 80 bedrifter knivet om de gjeve bransjeprisene som deles ut innen kategoriene kantine, hotell og fastfood.

Vinnerne kåres av en fagjury bestående av representanter fra NKL, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE under ledelse av juryformann og sisteleddsjef i TINE Salg Storhusholdning, Brita Unnerud.
- Viktige vinnerkriterier er at bedriften arbeider med nytenkning, innovasjon og matglede. I tillegg er det viktig at de norske råvarene er i fokus, sier Unnerud.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her