Alle som elsker Ă„ lage mat vil elske dette tredagers kokkekurset med noen av Norges og verdens beste kokker ved Kulinarisk Akademi.
Det fÞrste tredagerskurset i 2013 ble fort fulltegnet, og vi har derfor fÄtt satt opp dette ekstrakurset i april.
Meld deg pÄ via pÄmeldingslenken nedenfor
Kokkeskole med et vell av temaer
Kurset har som mÄl Ä vÊre en mini-kokkeskole, der vi begynner helt fra grunnen av og legger fokus pÄ blant annet gode krafter og grunnsauser.
Du lĂŠrer Ă„ lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.
Du fÄr bli med pÄ utbeining av fjÊrkre, vi fileterer fisk, trakterer skalldyr som rÄ-reke, blÄskjell og kamskjell under kursets gang.
Videre skal vi lage vĂ„re egne pĂžlser, lĂŠrer om steking av kjĂžtt, og kvalitetskjennetegn pĂ„ kjĂžtt generelt.Â
Vi skal ogsÄ bake ulike typer brÞd og andre bakver, samt tar for oss herlige desserter som kan lages uten spesialutstyr og forberedes i god tid.
Du fÄr ogsÄ gode tips og rÄd for Ä forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomfÞring av disse. Ellers sÄ blir det god tid til Ä diskutere og rÄdfÞre seg med vÄre kokker pÄ ting man ellers lurer pÄ.
Dette blir gĂžy...
Meld deg pÄ via pÄmeldingslenken nedenfor
LĂŠr av Norges beste kokker
Dette spennende kokkekurset blir ledet av noen av Norges aller beste kokker ved landets ledende senter innen gastronomiens verden, Kulinarisk Akademi.
Â
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Kursavgiften dekker fĂžlgende:
âą Foredragsholdere
⹠RÄvarene under kurset
⹠Alt drikke til mÄltidet under kurset
âą Kurskompendier
âą Kursbevis
⹠LÄn av forkle under kurset
⹠LÄn av utstyr under kurset
Â
Vi anbefaler alle deltakere Ä benytte komfortable sko samt arbeidstÞy som du ville ha benyttet pÄ ditt hjemmekjÞkken under kurset.
âą (klikk)
Tid:
Onsdag 3. april 2013, kl. 15.00 - 22:00,
Torsdag 4. april 2013, kl. 15.00 - 22.00 og
Tirsdag 9. april 2013, kl. 13.00 - 23.30Â
 NB! Alle slutttider er ca-tider da det kan hende at man gĂ„r over den oppsatte tiden for kurset, men man sĂžker Ă„ avslutte kurset innen gitt tidsramme.Â
âą FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="program">Se hele programmet her (klikk).
Pris: kroner 6.600,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 87, bygning 7, 0461 Oslo.
OBS: Kun 24 plasser.
PĂ„meldingen er bindende.Â
Dersom du melder deg pÄ kurset, men unnlater Ä mÞte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 03.03.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved Ă„ sende en e-post til kurs@aperitif.no
Kulinarisk Akademi (KA) er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. KA har som mĂ„l Ă„ vĂŠre et kunnskapssentrum, lĂŠremestere, inspirasjonskilde og det opplagte mĂžtestedet for alle i verdikjeden mat og drikke.Â
Det vÊre seg Hotell- og restaurantbransjen, mat/drikkeimport og mÄltidsindustri, vinkelnere, produktutviklere, designere, hoteller, kantiner og smÄskalaprodusenter
KA er ogsÄ til for de mange matelskere, hobbykokker og mennesker som Þnsker Ä foredle sin lidenskap for mat og drikke.
⹠FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">GÄ til pÄmeldingslenken her
Historiske omgivelser, tĂžft, rustikt og ultramoderne
I moderne lokaler som har beholdt sin rustikke sjarme med stor takhĂžyde og tegelstensvegger, tilbyr noen av landets ledende kapasiteter innen mat og drikke en unik opplevelse for alle som vet Ă„ sette pris de kulinariske gleder.
Sentralt beliggende i Maridalsveien 87 i Oslo disponerer KA 1000 kvadratmeter som er skreddersydd for arrangementer der mat og drikke spiller hovedrollen.
Her sĂžrger et topp moderne kjĂžkken i kombinasjon med tradisjonsrike omgivelser for utsĂžkte mĂžter mellom mat og mennesker.
Meld deg pÄ via pÄmeldingslenken ovenfor
Kulinarisk i Mathallen
Nylig Äpnet Kulinarisk Akademi sin nye avdeling i 2. etasje i Mathallen, som ligger sentralt plassert pÄ Vulkan-omrÄdet i Maridalsveien 17 A i Oslo.
Tre splitter nye kurslokaler er klare for Ä ta i mot mindre grupper for kurs og aktiviteter, fra 8 - 30 personer pÄ matkurs til 60 - 100 personer pÄ tilpassede arrangementer.
Her vil du ogsÄ finne en rekke spennende, gjerne noe kortere, kurs over forskjellige temaer som supplerer de tradisjonelle dyptgÄende matkursene over en hel kveld som fortsatt vil bli hold ved hovedavdelingen.
Program for "Det meste om det beste - tredagers kokkeskole"
3., 4. og 9. april 2013, Kulinarisk Akademi, Oslo
Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde fĂžlgende:
Onsdag 3. april 2013 kl 15.00 - ca. 22.00
Vi Ăžnsker velkommen over en matbit, og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomfĂžring.
Kveldens hovedtema er kraft, og du lĂŠrer om fĂžlgende krafter:
- Fisk
- Skalldyr
- GrĂžnnsak
- Kylling
- Okse
- Sauser
- Supper
Vi viser deg ogsÄ forskjellige teknikker pÄ klaring av krafter, og lager typisk kokkemat til bespisning med tilhÞrende kokkedrikke.
Torsdag 4. april 2013 kl 15.00 -Â ca. 22.00
Det blir en innholdsrik dag med fĂžlgende hĂžydepunkter:
- Baking, forskjellige typer brĂžd og bakverk.
- KjĂžtt og fjĂŠrfe - stykningsdeler og tilberedningsmetoder
- Dessert
Vi starter dagen med suppe og nybakt brÞd og underveis serverer vi bakverk og desserter. Som en smakfull avslutning pÄ en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhÞrende viner.
Tirsdag 9. april 2013 kl 13.00 - ca. 23.30
Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:
- Fisk og skalldyr - filetering og tilberedningsmetoder
- Garnityrer
Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhĂžrende drikke.
Â
⹠FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">GÄ til pÄmeldingslenken her
Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.
Opplev storsatsingen pÄ Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, mÞt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiÄrene, Ferran Adria og verdens mest bÊrekraftige restaurant Aponiente, blant annet.