Matyoghurt fra TINE

TINE lanserer i disse dager en fyldig og mager smakshever til mangfoldig bruk på kjøkkenet. Omsider, vil nok mange mene, som kjenner matyoghurt fra Sverige og Danmark.
Redaksjonen
04 Mai 2005 - 10:51

Eksotiske matretter, slik som gresk, indisk og meksikansk, serveres stadig hyppigere på kjøkkenbordene i Norge. I disse rettene er ofte yoghurt naturell viktig ingrediens eller tilbehør. Samtidig er vi også blitt mer ernæringsbevisste. Derfor lanserer TINE 1. mai, etter flere år med påtrykk fra markedet, en ferdig fyldig naturell matyoghurt.
- Både gresk, indisk, meksikansk og tyrkisk mat er blitt vanligere blant nordmenn, og i disse matkulturene er yoghurt naturell en sentral ingrediens. Vi har derfor i flere år merket stor etterspørsel etter en ferdig silt naturell matyoghurt. Frem til nå har det kun vært å få i Norge i enkelte innvandrerbutikker, sier Monica Skog Ravn, produktsjef i TINE, i en pressemelding.

Mager, men fyldig konsistens
TINE Matyoghurt er på forhånd silt slik at den er like tykk som rømme. Den er derfor perfekt som utgangspunkt for dressinger og sauser, ikke minst til fersk og hjemmelaget tzatsiki hvor du nå slipper å sile yoghurten selv.
Sammenlignet med andre matlagingsprodukter som fløte og rømme, inneholder TINE matyoghurt lite fett (8 prosent). Den milde og friske smaken er utmerket i sauser, gryteretter, bakverk og desserter.

Danskene elsker den!
TINE har stor tro på matyoghurt som produkt, også sett i lys av hvor populær den er i våre naboland. I Sverige ble det i 2003 omsatt matyoghurt for 32,7 millioner kroner, mens det tilsvarende tallet i Danmark var hele 49 millioner kroner.

Tzatsiki

Tzatsiki

Fremgangsmåte

Skrell slangeagurken (bruk ostehøvel) og riv den grovt på rivjernet.

Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller i en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.

Finhakk hvitløksbåtene og bland med matyoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.

La Tzatsikien stå i minst en time å trekke, før den serveres.

Her finner du flere oppskrifter på Tzatsikien og retten den passer til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her