Maurice Hennessy kommer - du er invitert

Som Apéritifs gjest kommer Maurice Hennessy til Norge, en av de siste gjenlevende av den berømte familien som skapte verdens største cognachus. Du inviteres til spennende foredrag og en unik smaking der den dyreste cognacen du skal stifte bekjentskap med
Redaksjonen
03 Februar 2001 - 18:22

Det er sjelden Maurice Hennessy holder smakinger og fordrag. Derfor er det en begivenhet at han nå kommer til Norge og Apéritif. Hennessy er en av de siste gjenlevende av den berømte familien som på attenhundretallet introduserte det å tappe cognac på flasker.

Hennessy sitter på verdens største beholdning av gamle cognacer og har litt å boltre seg i. De 42 lagerhallene rommer i alt 260.000 fat. De edleste befinner seg i paradiset i det innerste av the father''s cellar, Hennessys eldste bygning fra 1764. Dette skal du selvfølgelig høre mer om under smakingen. Maurice Hennessy snakker et perfekt engelsk så du får neppe problemer med å holde følge.

Her er den fantastiske cognacmenyen
Hennessy VS kr 385
Hennessy VSOP Privilége kr 483
Hennessy XO kr 990
Hennessy Paradis kr 2 123
Hennessy EXTRA kr 3 000

Du skal altså smake cognac til en samlet verdi av 6 981 kroner, selvfølgelig under forutsetning at du kjøper inn alt selv og at du får tak i Hennessy EXTRA som kun er tilgjengelig i utvalgte taxfreebutikker.

Heftig progresjon
Dette er en cognacmeny du skal lete lenge etter. En progresjon der vi starter med den enkle VS-cognacen som likevel har flott karakter og som er en av verdens mest solgte kvalitetscognacer. Vi beveger oss raskt oppover via VSOP Privilége som inneholder 60 forskjellige cognacer til XO som er sammensatt av 100 ulike cognacer.

Paradis er utrolig rik. Den er blomsteraktig med svært god lengde og en ettersmak av tørkede frukter. Den er sammensatt av ikke mindre enn 200 ulike cognacer fra alle fire cognacregionene.

Hennessy EXTRA, som ikke er til salgs her i landet, bare på taxfree, koster hele 3 000 kroner for en flaske. Det sier seg selv at du skal være med å smake noe helt spesielt. Vi overlater til Maurice Hennessy å beskrive innholdet.

Det hele finner sted tirsdag den 27. februar på Hotel Continental i Oslo klokken 19.30. Og du betaler bare kroner 298.

Smakingen er allerede avholdt !

Her kan du lese mer om Hennessy

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her