Menn drikker svart

Slapp av, det handler om en ny undersøkelse om kaffevaner på jobben.
Redaksjonen
23 Juni 2008 - 11:00

Menn drikker svart og kvinner velger cappuccino, viser det seg.
 
De fleste kaffekopper drikkes utenfor hjemmet og arbeidsplassen er en viktig arena for kaffepausen.
 
Dessuten har kvinner og menn ulike kaffevaner.
 
I Norge foretrekker kvinner kaffe med melk, mens menn drikker den svart.
 
Norske menn liker bedre å drikke kaffe på jobben enn kvinner, i følge en nordisk undersøkelse om kaffevaner på jobben, initiert av Nestlé Professional.
 
Ulike vaner
Undersøkelsen viser at 78 prosent nordmenn drikker kaffe på jobben, men kaffevaner skiller seg mellom kvinner kvinner og menn.
 
I Norge drikkes vanligvis kaffen svart. Mannen er overrepresentert med drøyt 90 prosent. Blant kvinnene finnes det flest kaffe-med-melk-drikkere.
 
Nesten 20 prosent kvinner velger med melk mens bare en tidel av menn ønsker kaffe med melk i. Flere kvinner velger cappuccino.
 
Færre pauser for kvinner
Mannen virker mer fornøyd med den kaffen som serveres på jobben. Omtrent halvparten av mannlige respondenter sier at kaffen smaker godt mot 40 prosent kvinner.
 
Undersøkelsen viser også at kvinner tar færre kaffepauser enn menn.

Interessant
- De fleste undersøkelsene om kaffe avdekker kaffevaner i hjemmet. Mens vi har valgt å se nærmere på våre kaffevaner på jobben siden trenden viser at flest kaffekopper drikkes utenfor hjemmet. Det er også veldig interessant for vår del å se hvordan kaffevaner skiller seg mellom kvinner og menn, sier Ulrika Wallberg, Nordic Brand Manager for NESCAFÉ i Nestlé Professional.
 
Studien er gjennomført i 2008 av Easy Research på oppdrag fra Nestlé Professional. Undersøkelsen er gjort blant 1 200 respondenter, med jevn fordeling mellom kvinner og menn i aldre 20 til 64 år i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her