Mer luksusriøs enn denne blir ikke rosevin

Mer luksusriøs enn denne blir ikke rosevin

Og da tenker vi ikke på kjendisimaget, men derimot hva du får i flasken. Perfekt å sette midt på bordet på 17. mai-festen - eller bryllupsfesten. Og den er å få i 115 polutsalg.

 

2018-utgaven av Ch. Miraval er så lekker som en rosevin kan bli med deilig gul og lys rød frukt. Men ikke bare elegant og blomsterpreget, også kompleks med fint innslag av røyk og mineraler. 

Den beste noensinne fra denne produsenten og den perfekte match til god fingermat og som erstatning for champagne eller annen boblevin. Ikke alle er like begeistret for kullsyre, derfor er det lurt å ha en slik champagne-look-a-like uten bobler for hånden. 

De gamle terrasserte vinmarkene er en av styrkene til Miraval. Foto: www.chapuis-photo.com/Miraval

Og med den følger også en god historie. Ikke bare at druematerialet kommer fra høytliggende parseller med gjennomsnittlig 60 år gamle vinstokker i Provences rose-eldorado som sammen med et kalkholdig leirjordsmonn bidrar med karakter til vinen. Miraval har mer enn vinrelaterte funfacts å fortelle. 

Vinslottets berømmelse kom for alvor da et av tidenes mest omtalte skuespillerpar, Angelina Jolie og Brad Pitt, også kjent som Brangelina, valgte å leie eiendommen i 2008 og likegodt kjøpte den for 60 millioner euro i 2012. Begge er kjent for å være interessert i vin.

Brad Pitt og Marc Perrin i vinmarkene. Foto: chapuis-photo.com pour Miraval

De fikk med seg den nesten like berømte vinfamilien Perrin med på laget for å utvikle vinstilen. Brangelina skilte lag for et par år siden, men ifølge internasjonal kjendispresse skal eiendommen på 600 hektar forbli i familien.

  Foto: FACENDA

Lanseringen av den rimeligere Studio by Miraval 2018 i år tas som et tegn på at Brangelina fortsatt satser på dette felles prosjektet. Og at denne rimeligere roseen er en hyllest til eiendommens historie som studio for store navn som Pink Floyd, AC/DC, Sting, Sade, Muse, The Cure, Judas Priest, Elton John, The Cranberries, Traffic, Courtney Love, UB40, Rammstein, Chris Rea og Yes.

Det som skiller Studio fra topp-roseen er at den har innkjøpte druer samt innslaget av den lokale druen tibouren. Dessuten brukes sementegg til grenache- og rolledruene i blandingen.

For Ch. Miraval er det i tillegg en enda mer sammensatt metode: druene er utvalgt i to omganger, for å unngå druer som er umodne eller skadet, hvilket vil kunne sette sitt preg på en så transparent vinstil som ultralys rose jo er. Det er for øvrig bare syrahdruene som bidrar med farge, de andre druesortene, de røde grenache og cinsault og den hvite rolle, presses som for hvitvin. Derav den veldig lyse og ytterst moteriktige rosagule fargen. En bitteliten andel av vinen er gjæret i eikefat. 

Nå er det mer hardt arbeid i form av jordbruk enn musikk som finner sted på eiendommen. Foto: www.chapuis-photo.com/Miraval

Den finnes for øvrig også på taxfree hvor den koster 159 kroner for normalflaske og 329 for magnum.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Eiendommen er standsmessig. Foto: www.chapuis-photo.com/Miraval

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

 

Ch. Miraval 2019

Produsent:
Ch. Miraval
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Provence
Pris:
225,00 kr
Varenummer:
2263301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen