Mest økovin på vestkanten

Oslo-folk drikker mest økologisk vin og vestkantfolket etterspør slik vin aller mest i følge ferske tall fra Vinmonopolet.
Redaksjonen
02 Juli 2009 - 10:46

Salget av økologisk produsert vin øker kraftig. I årets fem første måneder ble det solgt 49.000 liter mer økologisk vin enn i samme periode i 2008, noe som er en økning på nær 30 prosent.
Oslo er på topp på landsstatistikken og det er tydelig at folk på vestkanten verdsetter økologisk dyrket vin.

Mest rødt
I følge Vinmonopolet øker salget av økologisk vin som følge av forbrukernes miljøbevissthet, det er in å leve grønt. Gjennom økt status følger økt betalingsvillighet, for økologisk vin er noen tikroner dyrere. Det er økologisk rødvin som selger best, nesten tre ganger så mye som økologisk hvitvin.

Økologiske produkter generelt blir stadig mer ettertraktet i Norge. Forbrukere handlet økologiske produkter for drøyt 877 millioner kroner i norske dagligvarebutikker de siste 52 uker. Dette er en økning på 14.1 prosent, opplyser markedsanalysebyrået Nielsen.

Økobrød i vinden
I følge Nielsen utgjør økologisk melk den største kategorien med nær 17 prosent av det totale salget av økologiske produkter i dagligvarehandelen. Den nest største økologiske varegruppen er grønnsaker som utgjør nær 16 prosent av omsetningen innen økologi.

Økologisk fersk brød er vinneren innen økologiske produkter, med en vekst på nær 37 prosent det siste året. Økologiske egg, økologisk ost og barnemat har også bidratt til god vekst innen økologiske produkter.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her