Miks på Big Horn

Skal du jobbe på kjøkkenet til Big Horn i Larvik bør du være god til å kommunisere med kroppsspråk.
Redaksjonen
30 Januar 2008 - 10:00

På kjøkkenet i biffrestauranten er det nemlig mange utfordringer. Bare en av restaurantens åtte ansatte kommer fra Norge. Til sammen er sju nasjonaliteter representert her.
 
Men i følge de ansatte klarer de seg godt. De snakker engelsk og peker. En som jobber på kjøkkenet er russeren Porat.
 
Nytt liv
Han mener at han takler språkutfordringene.
 
Han kom til Norge for å starte ett nytt liv i et nytt land. Til nå trives han godt og skryter av tålmodigheten til kollegene sine.
 
Bra team
- De hjelper meg til å forstå. Vi er et bra team, sier han. Han har funnet sin plass blant gjengen på Big Horn, skriver Østlandets Blad.
 
Når maten er klar skal det serveres. En av dem som gjør den jobben er svenske Robert Bergkvist.
 
Sammen med blant andre Kjetil Woo Ram Berg bringer han maten fra kjøkken til spisebord. Woo Ram Berg er opprinnelig fra Sør-Korea, men ble adoptert til Norge da han var halvannet år gammel.
 
Bra miljø
Arbeidsmiljøet på Big Horn er det beste han noen gang har opplevd.
 
- Vi har en lett tone, og kjenner hverandre godt. Det er morsomt å jobbe her, sier han.
 
Woo Ram Berg har studert sammen med Kim André Hylland. Han er halvt portugiser og jobber som restaurantsjef på Big Horn. Begge har fagbrev som servitører.
 
Stolt leder
Daglig leder Tony Medeiros er stolt av personalet sitt. I september ble restauranten kåret til «Årets beste Big Horn».
 
- Det er takket være de ansatte vi fikk den tittelen. De er et godt maskineri, sier Medeiros.

Han er opprinnelig fra Azorene, og endte opp i Norge på grunn av kjærligheten. Siden 1986 har han bodd i Larvik.

- Det er ikke farlig å ansette folk fra andre land, det er tvert om veldig positivt. Rent faglig er det også bra, vi lærer av hverandre og plukker det beste fra alle sammen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her