Miks på Big Horn

Skal du jobbe på kjøkkenet til Big Horn i Larvik bør du være god til å kommunisere med kroppsspråk.
Redaksjonen
30 Januar 2008 - 10:00

På kjøkkenet i biffrestauranten er det nemlig mange utfordringer. Bare en av restaurantens åtte ansatte kommer fra Norge. Til sammen er sju nasjonaliteter representert her.
 
Men i følge de ansatte klarer de seg godt. De snakker engelsk og peker. En som jobber på kjøkkenet er russeren Porat.
 
Nytt liv
Han mener at han takler språkutfordringene.
 
Han kom til Norge for å starte ett nytt liv i et nytt land. Til nå trives han godt og skryter av tålmodigheten til kollegene sine.
 
Bra team
- De hjelper meg til å forstå. Vi er et bra team, sier han. Han har funnet sin plass blant gjengen på Big Horn, skriver Østlandets Blad.
 
Når maten er klar skal det serveres. En av dem som gjør den jobben er svenske Robert Bergkvist.
 
Sammen med blant andre Kjetil Woo Ram Berg bringer han maten fra kjøkken til spisebord. Woo Ram Berg er opprinnelig fra Sør-Korea, men ble adoptert til Norge da han var halvannet år gammel.
 
Bra miljø
Arbeidsmiljøet på Big Horn er det beste han noen gang har opplevd.
 
- Vi har en lett tone, og kjenner hverandre godt. Det er morsomt å jobbe her, sier han.
 
Woo Ram Berg har studert sammen med Kim André Hylland. Han er halvt portugiser og jobber som restaurantsjef på Big Horn. Begge har fagbrev som servitører.
 
Stolt leder
Daglig leder Tony Medeiros er stolt av personalet sitt. I september ble restauranten kåret til «Årets beste Big Horn».
 
- Det er takket være de ansatte vi fikk den tittelen. De er et godt maskineri, sier Medeiros.

Han er opprinnelig fra Azorene, og endte opp i Norge på grunn av kjærligheten. Siden 1986 har han bodd i Larvik.

- Det er ikke farlig å ansette folk fra andre land, det er tvert om veldig positivt. Rent faglig er det også bra, vi lærer av hverandre og plukker det beste fra alle sammen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her