Bartendere fra hele NorgeFIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter">Her er vinneroppskriftene
Ny skalp for Emil & Samuel
Resultater i Rose's Cup Norsk Finale - Bar Etoile, Grand Hotel - Søndag 26. september 2010Rose's 'n Sapphire drinkoppskrift
Fremgangsmåte
Skrell eplet og kutt det i terninger.
Ha seks store epleterninger i en cocktailshaker sammen med vaniljestangen som du splitter i to på langs og skraper ut frøene som du har i shakeren.
Tilsett sukkerlaken og knus dette godt sammen med en barskje eller mudler.
Ha i gin og sitronjuice og fyll shakeren ¾ full med is. Rist godt i noen sekunder til drinken er god og kald.
Finn frem et stort rocksglass og ha i Rose's Grenadine i bunnen, fyll opp med isbiter og dobbeltsil drinken over isbitene.
Pynt med en bit kanelstang med spiral av sitronskall rundt og en frisk eplebåt med et dryss av kanel over.
Tips: Ha eplebitene i vann med litt sitron hvis du ikke skal benytte de med det same slik at de ikke blir brune.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få ukens drink som nyhetsbrev
Dark orange drinkoppskrift
Fremgangsmåte
- Ha bjørnebær og appelsinbitene i et highballglass sammen med sukkerlaken og knus dette sammen med en mudler eller en barskje.
- Fyll glasset halvveis opp med knust is og ha i gin og grenadine. Rør rundt og topp opp med knust is.
- Ha på bjørnebærlikøren, pynt med friske bjørnebær og ha litt Cointreau på toppen for appelsinsmaken.
Les mer om Rose's i denne artikkelen
Pineapple Pullup
Fremgangsmåte
Ha ananasbitene i en cocktailshaker sammen med sukkerlaken og knus dette sammen med en mudler eller en barskje.
Ha i brennevinet og vaniljesukkeret og fyll shakeren ¾ fullt med is.
Rist godt i noen sekunder til drinken er god og kald og dobbeltsil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass med vaniljesukker på kanten.