Morten Setsaas vinner av Rose's Cup

Det ble en ny triumf til bartenderne ved osloklubben Emil & Samuel i det Morten Setsaas dro i land seieren i siste ukes Rose's Cup.

Den norske finalen i Rose's Cup 2010 gikk av stabelen sist søndag på Etoile Bar på Grand Hotel i Oslo, med Morten Setsaas som vinner.
 
Bartendere fra hele Norge
Mer enn 100 bartendere fra hele landet har gått igjennom lokale konkurranser for å representere sin landsdel i den store finalen.
 
De fem deltakerne representerte henholdsvis Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø, og mikset og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og et tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter"> Her er vinneroppskriftene

Ny skalp for Emil & Samuel
Det var til slutt Morten Setsaas fra Emil & Samuel og Liquid Engineers som kunne innkassere seieren med sin kreasjon Rose's 'n Sapphire .
 
Dette er andre året på rad at bartendere ved denne osloklubben vinner konkurransen, og fjorårets vinner Kristoffer Sandbakken , vant sågar den europeiske finalen av Rose's Cup i 2009 med sin Sweet Stranger .
 
Oslobartenderen ble tett fulgt av Odd Ivar Strandbakken fra Trondheim på 2. plass og Ingvar Johannessen fra Bergen på den siste pallplasseringen.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter"> Her er vinneroppskriftene
 
Resultater i Rose's Cup Norsk Finale - Bar Etoile, Grand Hotel - Søndag 26. september 2010
• Vinner Morten Setsaas , Oslo, Emil & Samuel og Liquid Engineers
• 2. plass Odd Ivar Strandbakken , Trondheim, Cafe Vivaldi
• 3. premie Ingvar Johannessen , Bergen, Banco Rotto
• Finalist Elisabeth Kommedal , Stavanger, Broremann Bar
• Finalist Cadre Yngve Hanson , Tromsø, På Byen
Det verdensledende merkenavnet Rose's har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av en rekke ulike barmiksere står den velkjente klassikeren Rose's Lime. Rose's Cup arrangeres av Haugen-Gruppen i samarbeid med Bacardi Norge, Bar Etoile og Liquid Engineers.
 

Juryen i den norske finalen 2010 var:
Jakob Vallentin (Euopean Export Manager, Hans Just)
Kristoffer Sandbakken (vinner Rose's Cup 2009)
Filip Åbom (Barsjef Bar Etoile)
Scott W. Jacobsen (Haugen-Gruppen AS og Rose's Norge)
 
Vinnerdrinken Rose's Cup 2010:

Rose's 'n Sapphire

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 cl sukkerlake
2 cl ferskpresset sitronjuice
6 epleterninger
½ fersk vaniljestang
1 cl Rose's Grenadine
Eplebåt
1 bit hel kanelstang
Spiral av sitronskall
Kaneldryss

Fremgangsmåte

Skrell eplet og kutt det i terninger.

Ha seks store epleterninger i en cocktailshaker sammen med vaniljestangen som du splitter i to på langs og skraper ut frøene som du har i shakeren.

Tilsett sukkerlaken og knus dette godt sammen med en barskje eller mudler.

Ha i gin og sitronjuice og fyll shakeren ¾ full med is. Rist godt i noen sekunder til drinken er god og kald.

Finn frem et stort rocksglass og ha i Rose's Grenadine i bunnen, fyll opp med isbiter og dobbeltsil drinken over isbitene.

Pynt med en bit kanelstang med spiral av sitronskall rundt og en frisk eplebåt med et dryss av kanel over.

Slik lages Bombay-ginen

Tips: Ha eplebitene i vann med litt sitron hvis du ikke skal benytte de med det same slik at de ikke blir brune.

I originaloppskriften er cassiabark brukt som pynt, men dette kan være litt vanskelig å få tak i og kan dermed erstattes av kanelstang.
 
 

Sendt inn av

Foto: Trond Husebø

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 
2. plass:

Dark orange

Fremgangsmåte

Ha bjørnebær og appelsinbitene i et highballglass sammen med sukkerlaken og knus dette sammen med en mudler eller en barskje.
 
Fyll glasset halvveis opp med knust is og ha i gin og grenadine. Rør rundt og topp opp med knust is.
 
Ha på bjørnebærlikøren, pynt med friske bjørnebær og ha litt Cointreau på toppen for appelsinsmaken.

Les mer om Rose's i denne artikkelen

Råvare:

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 
3. plass:

Pineapple Pullup

Ingredienser

2 cl
Stolichaya vaniljevodka
2 cl
Rose's Lemon

Fremgangsmåte

Ha ananasbitene i en cocktailshaker sammen med sukkerlaken og knus dette sammen med en mudler eller en barskje.

Ha i brennevinet og vaniljesukkeret og fyll shakeren ¾ fullt med is.

Rist godt i noen sekunder til drinken er god og kald og dobbeltsil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass med vaniljesukker på kanten.

Pynt med en skive frisk anans på kanten av glasset.
 

Råvare:

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Til toppen