Møteplass for verdens matindustri

Anuga 2007 i Køln er en stor møteplass for verdens matvareindustri. Den arrangeres fra 13. til 17. oktober og sveitsiske selskaper og oster er godt representert.

Anuga er verdens største og viktigste handelsplattform for verdens matindustri. Flere enn 6 000 tilbydere fra rundt 100 land er på plass for å vise frem variasjonen innen industrien.
 
Sveitsiske selskaper vil spille en viktig rolle på messen i år. Sveits har nemlig så mange som 75 selskaper representert. I tillegg til disse selskapet vil det være to sveitsiske paviljonger under messen.
 
Bærebjelke
Med en omsetning på 15.084 milliarder sveitserfranc (tall fra 2005, drikke ikke medregnet) er sveitsisk matindustri en bærebjelke i landets økonomi. I tillegg til å sysselsette 33 235 mennesker er selskapene viktige kjøpere av svetsiske landbruksprodukter.
 
Stor eksport
Flere av disse selskapene genererer en stor del av inntektene sine gjennom eksport.
 
Nesten halvparten av all melk, 43,8 prosent, som produseres i Sveits går med til osteproduksjon. Omtrent en tredel av all osten som produseres blir eksportert.
 
Ostespesialiteter
Tjueni osteprodusenter går sammen om å presentere ostene sine under messen. I tillegg vil de presentere andre meieriprodukter. Flere av de sveitsiske ostespesialitetene har vunnet priser i internasjonale konkurranser. Med 500 millioner kunder er Europa det største eksportmarkedet for sveitsisk ost.
Mye Emmentaler
Av de 56 068 tonnene ost som ble eksportert fra Sveits i fjor var det spesielt stor etterspørsel etter Emmentaler AOC (22 000 tonn gikk til eksport), Le Gruyère AOC (11 000 tonn) og Appenzeller (5 300 tonn).
 
Ost er voldsomt populært i Sveits og hver person spiste i gjennomsnitt 20,01 kilo i fjor.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen