Moules Light Beer
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann.
Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk. Etter 3- 4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3 - 4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks.
Når skjellene åpner seg kan du tilføre øl og urtekrydder. Rist, kok 1 minutt og server gjerne med pommes frites eller slottspoteter laget i ovnen. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Her finner du samtlige Dagens rett for påsken 2003
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.