Mouton og Lafite knuser domenehai

En ung engelskmann som i 1999 kjøpte blant annet domenenavnene til to av verdens mest kjente vinprodusenter; Lafite og Mouton, forsøkte å forhandle seg frem til en høyere salgspris fra disse men endte nylig opp med en bitter erfaring.
Redaksjonen
15 Desember 2002 - 01:00

En ung engelskmann som i 1999 kjøpte blant annet domenenavnene til to av verdens mest kjente vinprodusenter; Lafite og Mouton, forsøkte å forhandle seg frem til en høyere salgspris fra disse men endte nylig opp med en bitter erfaring.

Den vinelskende Nicholas Gebbie, en tidligere student på 24 år, registrerte i 1999 forskjellige avarter av navnene til Château Lafite-Rothschild og Château Mouton-Rothschild som internett-adresser. En ikke ukjent tankegang og fremgangsmåte for personer som gjør dette i stor stil og derfor gjerne kalles domenehaier.

I tiden etter 1999 har han kontaktet vinslottene for å tilby overføring av navnene mot et par kasser av deres vin. Han hadde nok ikke regnet med de reaksjoner han fikk i retur.

For selv om begge vinslott eies av Domaines Baron de Rothschild reagerte Mouton-Rothschild med advokater mens Latite-Rothschild svarte med å invitere Gebbie på lunsj. Marie-Madeleine Saintout, Domaines Rothschilds advokat, fortalte at begge slott var villige til å inngå en avtale, men at Gebbie krevde for mye. - Vi tilbød ham noen flasker samt å dekke hans kostnader, men Gebbie ville ha mer. Forhandlingene pågikk et helt år. Til slutt gikk vi lei hele saken, og gikk derfor til rettslige skritt.

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her