Mouton presenterer etiketten for deres 2001-årgang

2001-årgangen av Mouton-Rothschild blir prydet av en etikett med fargerik karakter, designet av amerikaneren Robert Wilson. Bakgrunnen for valget av Robert Wilson er ønske om å vise solidaritet med det amerikanske folk etter tragedien 11. september 2001.

Motivet, som går i rødt, lilla, gult og grønt, er av Baronesse Philippine de Rothschild. Kunstneren uttaler selv at fargevalget er begrunnet i vinplantens grønne skudd og solens gullfarge i kombinasjon med rødvinens fargeskala fra lys rød til dyp purpur. Wilson er godt kjent i Frankrike gjennom sine opptredener som teaterskuespiller, og er også en god venn av baronessen.

Tradisjonen med å velge forskjellige designere for hver eneste etikett startet i 1945. Første mann ut var Philippe Jullian med sitt V-tegn som symboliserte seier i verdenskrigen. Andre kjente kunstnere i de påfølgende år har vært: Cocteau ('47), Braque ('55), Dali ('58), Moore ('64), Miro ('69), Chagall ('70), Kandinsky ('71), Picasso ('73), Warhol ('75), Bacon ('90) og Balthus ('93).

Kun to ganger siden starten er det benyttet andre motiver. I 1953 er motivet Mouton-Rothschilds jubileum, og i 1977 da dronningmoren avla Bordeaux et besøk. Etiketten ble for denne årgangen benyttet til ære for hennes besøk.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen