Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Foto: (Giuseppe Pllastru)

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.
22 September 2025 - 11:36

Vinimportøren Semlaa NL Wines inviterer deg til en unik vinsmaking den 18. oktober. Den florentinske prinsessen, skuespillerinnen, forfatteren og vinbonden Natalia Guicciardini Strozzi tar turen til Son Spa for å presentere et utvalg av sine viner og dele historien om sin slekt som har satt dype spor i italiensk og europeisk historie.

Cusona-godset, der vinene produseres, kan spores helt tilbake til år 994. Eiendommen ligger ved den middelalderske byen San Gimignano, og har i århundrer vært knyttet til de berømte familiene Guicciardini og Strozzi. Blant Natalias forfedre finner vi historiker og politiker Francesco Guicciardini, som hadde selveste Niccolò Machiavelli som sekretær. Mange av Machiavellis manuskripter og originaldokumenter relatert til italiensk historie er fortsatt i familiens arkiver.

Denne vinsmakingen bør du ikke gå glipp av! Foto: Giucciardini Strozzi

Natalia tilhører også den adelige Strozzi-slekten, rivaler av Medici-familien under renessansen. Der Medici var leger og Strozzi bankfolk som gjennom hele renessansen konstant var involvert i en kamp om florentinsk makt. Og ikke minst: Natalia er i slekt med selveste Lisa Gherardini del Giocondo, bedre kjent som Mona Lisa.

Son Spa er et ideelt sted for denne historiske vinsmakingen. Son Spa åpnet dørene i 2008 og ligger på historisk grunn, der båtbyggerne i Son en gang hadde sitt virke. I århundrer har Son vært en trygg havn for fiskere, munker, sjøfolk og handelsreisende. Spor etter både vikingtid, middelalder og hollendertiden finnes fortsatt i området, en rik kulturarv som i dag møter moderne velvære. Kombiner gjerne vinsmakingen med en overnatting, og du får en helg du sent vil glemme.  Når du har meldt deg på vinsmakingen, kan du sende en e-post til kurs@aperitif.no for å motta en rabattkode som gir deg 15 prosent rabatt på Son Spa sine dynamiske hotellpriser den aktuelle helgen. Enten du ønsker å bo fra fredag til søndag, eller kun én av nettene.

Denne kvelden får du servert et bredt utvalg av familiens viner: Både deres klassiske Vernaccia og den eksklusive Vernaccia San Gimignano Riserva, som kun produseres i de beste årgangene. Én Chianti og én Morellino di Scansano – ofte omtalt som Chiantis undervurderte lillebror. Videre presenteres en sangiovese-blend med franske druer og husets stolte flaggskip, Millanni. Kvelden rundes av med en elegant og frisk vin santo.

Guicciardini Strozzi.png [56.06 KB]
Endringer kan forekomme

Dette er en sjelden mulighet til å møte en ekte prinsesse med en utrolig familiehistorie, samtidig som du får smake fantastiske viner. Dette bør du ikke gå glipp av!

OBS: Send en epost til kurs@aperitif.no dersom du har allergi eller vil sitte sammen med noen som har bestilt for seg selv. Allergier må meldes fra senest èn uke i forveien. Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her