Nå behøver du ikke se på datoen

Nå behøver du ikke se på datoen

Med holdbarhetsmåler kan du trygt spise mat som er utgått på dato.

Det er Keep-it Technologies som lager disse holdbarhetsmålerne for mat. Vi snakker om en liten brikke med et innebygdt termometer måler holdbarheten til ulike matvarer ut ifra forholdene produktet produseres, transporteres og oppbevares i. Brikken gjør det dermed trygt og enkelt å spise mat uavhengig av holdbarhetsdatoen på pakken.

Prisverdig tiltak

For dette innovative og ikke minst tidsriktige produktet fikk Keep-it Technologies toppremien i Local EAT Award 2015. Kåringen skjedde under EAT Stockholm Food Forum som samlersentrale politikere, akademikere og forretningsfolk for å snakke om mat, helse og bærekraft. Over 200 bidrag fra Norge og Sverige konkurrerte om å vinne matentreprenørskapsprisen som arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT.

-Kåringer som Local EAT Award gjør at små, men smarte og potensielt globale løsninger får oppmerksomhet. Det er avgjørende for å få gjennomslag for nye produkter som krever endring av etablerte forretningsmodeller. Vi er veldig takknemlige, sier Kristen Hovland, daglig leder i Keep-it Technologies.

Du får den på Rema og Mac'ern

-Vi kaster rundt 30 prosent av maten som produseres, og en del av dette er på grunn av streng overholdelse av holdbarhetsdatoen på innpakningen. Keep-it Technologies idé gjør at vi kan begrense mengden mat vi kaster samtidig som vi forsikrer oss om at maten er helsemessig forsvarlig å spise. Dette er bra både i et bærekrafts- og helseperspektiv, og derfor er Keep-it Technologies vinneren av Local EAT Award 2015, sier Hege Gjessing, leder av juryen.

Keep-it Technologies har allerede avtaler med McDonalds, REMA 1000 og Oslo Universitetssykehus, men ønsker å nå ut til enda flere med sitt produkt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen