Bocuse d'Or

Bocuse d'Or

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge
Foto: (Fredrik Ringe)

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge

Christian Andre Pettersen fra Bodø skal representere Norge i neste Bocuse d'Or.
Aase E. Jacobsen
12 September 2017 - 20:44

Christian Andre Pettersen (bildet), til daglig kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, vant med 1747 poeng foran nummer to, Øyvind Bøe Dalelv, soussjef Statholdergaarden, som fikk 1730. Siden begge kommer fra Bodø, betyr det at byen akkurat nå er Norges viktigste leverandør av kokketalent.

Derfor er Christian Andre Pettersen et talent i en klasse for seg

Foto: Fredrik Ringe

Både Christian og Øyvind var med i den eksklusive Årets Kokk-finalen for to år siden da rogalendingen Christopher W. Davidsen gikk av med seieren. Noe som i år gjorde at Norge kunne legge ytterligere en Bocuse-medalje i potten. Den som vinner Årets Kokk skal representere Norge i den prestisjefylte Bocuse d'Or-konkurransen, først Europa-utgaven i juni neste år og dernest den globale konkurransen i januar 2019. Med seg på den arbeidsfylte reisen som nå står foran Christian, fikk han i alt 120.000 kroner i premie. 70.000 av disse kronene kom fra Kulturdepartementet, hvilket forteller at Norge som matdestinasjon har fått aksept også i politiske kretser. 

Fiskeretten som Christian Andre Pettersen vant med. Bilde: Fredrik Ringe

Det er imidlertid ikke hverdagskost at Nord-Norge, enn si Bodø dominerer Bocuse-arenaen så mye som i år, for i tillegg til Christian og Øyvind var også Rasmus Johnsen Skoglund, Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø og tok bronse. De to andre kandidatene var Filip Bendi, kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger og Geir Magnus Svae, konsernkjøkkensjef i Bølgen & Moi.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her