Nå er det på tide å teste ut nye hvaloppskrifter

Oppskrifter med hval

Nå er det på tide å teste ut nye hvaloppskrifter

Årets hvalkjøtt er på plass i fiskedisken og det utkonkurrerer det meste av annet kjøtt. Mørt, saftig, supersunt og kjempegodt.

Årets ferske hval er i fiskebutikkene og hvalkjøtt har et potensial til å bli en favoritt på kjøkkenet, både inn og ute. For hvalkjøtt kan brukes til så mye mer enn grytekjøtt.

Grillet hvalkjøtt er fantastisk og hval i wok overgår de fleste andre varianet. Hva med rå hval som i sashimi eller en hvalwrap? 

På de neste sidene finner du dette og mange andre lekre oppskrifter med hvalkjøtt

Det viktigste du passer på når du tilbereder hval er å ikke grille eller steke kjøttet for lenge, da kan det bli tørt. 

Les om hvalfangsten her

Hvalkjøtt er veldig mørt og trenger derfor kort tilberedningstid. Med god varme på grillen skal kjøttet kun grilles i 2-3 minutter på hver side. Og husk; bruk grillklype når du skal snu kjøttet slik at ikke kjøttsaften renner ut.

Du kan også steke større biter på grillen og la de beholde en stor rå kjerne. Da får du maksimal smak ut av denne delikatessen. 

Hvalkjøtt er en delikatesse med helsemessige fortrinn. Kjøttet har et lavt fettinnhold, og det lille fettet som finnes er av det gode, enumettede slaget, som blant annet er med på å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Kjøttet er ellers rikt på B-vitaminer, og inneholder noe jern og vitamin A.

Ren vare

Det hvalkjøtt du kjøper i butikken er et renskåret kjøtt, fritt for hinner, spekk, synlig fett og sener. Alt kan brukes og det er garantert fritt for tilsetningsstoffer.

Flere hvaloppskrifter finner du her

I dag kan vi trygt si at smaken på hvalkjøtt er god - helt igjennom. Tidligere kunne det forekomme en liten bismak i den ytterste delen av kjøttet. Problemet skyldtes gammeldagse behandlings- og transportformer.

Ypperste klasse

I dag behandles og transporteres hvalkjøttet under strenge hygieniske forhold, slik at kvaliteten dermed skal være av ypperste klasse. 

På de neste sidene finner du mange lekre oppskrifter med hvalkjøtt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen