Nå er det på tide å teste ut nye hvaloppskrifter

Oppskrifter med hval

Nå er det på tide å teste ut nye hvaloppskrifter

Årets hvalkjøtt er fortsatt på plass i fiskedisken og det utkonkurrerer det meste av annet kjøtt. Mørt, saftig, supersunt og kjempegodt.

Våg en hval på tallerkenen i sommer! Endelig er årets ferske hval i butikkene og hvalkjøtt har mye mer å tilby enn den tradisjonelle hvalgryten.

Har du for eksempel smakt grillet hvalkjøtt? Eller hva med hval i wok eller en hvalwrap? Prøv noe nytt og spennende med havets viltdelikatesse.  

På de neste sidene finner du mange lekre oppskrifter med hvalkjøtt

På varme sommerdager er vi nordmenn glade i å grille den maten vi spiser. Pølser, grillskiver og sommerkoteletter kjenner de fleste til, men særlig spennende er det ikke.

Les om hvalfangsten her

Heldigvis er det stadig flere som er blitt oppmerksom på de mulighetene sjømat på grillen gir oss, og hvalkjøtt er ekstra spennende tilberedt på denne måten. Det eneste du må passe på er å ikke grille kjøttet for lenge, da kan det blir tørt og seigt.

Sunt som bare det

Hvalkjøtt er veldig mørt og trenger derfor kort tilberedningstid. Med god varme på grillen skal kjøttet kun grilles i 2-3 minutter på hver side. Og husk; bruk grillklype når du skal snu kjøttet slik at ikke kjøttsaften renner ut.

Hvalkjøtt er en delikatesse med helsemessige fortrinn. Kjøttet har et lavt fettinnhold, og det lille fettet som finnes er av det gode, enumettede slaget, som blant annet er med på å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Kjøttet er ellers rikt på B-vitaminer, og inneholder noe jern og vitamin A.

Ren vare

Det hvalkjøtt du kjøper i butikken er et renskåret kjøtt, fritt for hinner, spekk, synlig fett og sener. Alt kan brukes og det er garantert fritt for tilsetningsstoffer.

Flere hvaloppskrifter finner du her

I dag kan vi trygt si at smaken på hvalkjøtt er god - helt igjennom. Tidligere kunne det forekomme en liten bismak i den ytterste delen av kjøttet. Problemet skyldtes gammeldagse behandlings- og transportformer.

Ypperste klasse

I dag behandles og transporteres hvalkjøttet under strenge hygieniske forhold, slik at kvaliteten dermed skal være av ypperste klasse. 

På de neste sidene finner du mange lekre oppskrifter med hvalkjøtt

Forsiden akkurat nå

Til toppen