Årets ferske hval er i fiskebutikkene og hvalkjøtt har et potensial til å bli en favoritt på kjøkkenet, både inn og ute. For hvalkjøtt kan brukes til så mye mer enn grytekjøtt.

Grillet hvalkjøtt er fantastisk og hval i wok overgår de fleste andre varianet. Hva med rå hval som i sashimi eller en hvalwrap? 

På de neste sidene finner du dette og mange andre lekre oppskrifter med hvalkjøtt

Det viktigste du passer på når du tilbereder hval er å ikke grille eller steke kjøttet for lenge, da kan det bli tørt. 

Les om hvalfangsten her

Hvalkjøtt er veldig mørt og trenger derfor kort tilberedningstid. Med god varme på grillen skal kjøttet kun grilles i 2-3 minutter på hver side. Og husk; bruk grillklype når du skal snu kjøttet slik at ikke kjøttsaften renner ut.

Du kan også steke større biter på grillen og la de beholde en stor rå kjerne. Da får du maksimal smak ut av denne delikatessen. 

Hvalkjøtt er en delikatesse med helsemessige fortrinn. Kjøttet har et lavt fettinnhold, og det lille fettet som finnes er av det gode, enumettede slaget, som blant annet er med på å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Kjøttet er ellers rikt på B-vitaminer, og inneholder noe jern og vitamin A.

Ren vare

Det hvalkjøtt du kjøper i butikken er et renskåret kjøtt, fritt for hinner, spekk, synlig fett og sener. Alt kan brukes og det er garantert fritt for tilsetningsstoffer.

Flere hvaloppskrifter finner du her

I dag kan vi trygt si at smaken på hvalkjøtt er god - helt igjennom. Tidligere kunne det forekomme en liten bismak i den ytterste delen av kjøttet. Problemet skyldtes gammeldagse behandlings- og transportformer.

Ypperste klasse

I dag behandles og transporteres hvalkjøttet under strenge hygieniske forhold, slik at kvaliteten dermed skal være av ypperste klasse. 

På de neste sidene finner du mange lekre oppskrifter med hvalkjøtt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her