Nå kan han bli global World Class-vinner

Nå kan han bli global World Class-vinner

Jesper Høst vant den vesteuropeiske finalen i bartenderkonkurransen.
01 Juni 2012 - 15:26

Nordmannen Jesper Høst fra No. 19 Bar i Oslo trakk det lengste strået blant de norske deltakerne under helgens vesturopafinale i World Class. Nå skal han møte konkurrenter fra over 40 land i verdensfinalen i Rio i juli.

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser. I helgens vesteuropeiske finale var Norge representert med tre kandidater, Jesper Høst, Chris Grøtvedt og Monica Berg.

LES OGSÅ: Høst world class i Norge

I konkurransen vurderte dommerne kunnskap, kreativitet og karisma sammen med til sammen fire drinker fra hver deltaker. Til slutt fikk Høst flest poeng blant de norske deltakerne, og nå går turen videre til Rio de Janeiro og jakten på den prestisjefylte tittelen World Class Bartender of the Year.

Bartenderkonkurransen World Class ble stiftet av Diageo Reserve i 2008. Målet er å spre kunnskap og inspirere bartendere over hele verden til å skape nye spennende cocktails, skriver selskapet i en pressemelding.

I London-juryen satt:

• Spike Marchant, Global Brand Ambassador for Diageo Reserve World Class (Master of Ceremonies)
• Manabu Ohtake, global vinner, World Class 2011
• Jamie MacDonald, britisk vinner, World Class 2011
• Alberto Pizarro, spansk vinner, World Class 2011
• Erik Lorincz, global vinner, World Class 2010
• Alice Lascelles, medstifter av Imbibe Magazine
• Barrie Wilson, Global Trade Ambassador for Tanqueray
• Ago Perrone, bartender ved The Connaught, London
• Dennis Tamse, Ketel One vodka Distillery Ambassador
• Stefan Gabányi, forfatter av Whiskey and Schumann’s Whiskey lexicon
• Gary Sharpen, medredaktør av bloggen The Cocktail Lovers
• Alison Forrestal, General Manager - Reserve Business, Diageo Western Europe
• Charlie Burton, Commissioning Editor - Bristiske GQ
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her