- Nå puster vi lettet ut

- Nå puster vi lettet ut

Maaemo beholder to stjerner i årets Michelin-guide.
14 Mars 2013 - 12:51

– Vi puster lettet ut. Beskjeden var en forløsning her på kjøkkenet. Stemningen er i øyeblikket veldig god blant kjøkkenpersonalet, sier kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang ved Maaemo til NRK.

Tre norske restauranter er tildelt til sammen fire stjerner i årets utgave av Michelin-guiden. Dermed er det ingen endring fra i fjor på hvilke norske restauranter som får den gjeve utmerkelsen.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant får to stjerner

Maaemo får to stjerner, mens Bagatelle og Statholdergaarden beholder hver sin.

I tillegg er tre norske restauranter tildelt utmerkelsen Bib Gourmand. Lille B, Restaurant Eik og Oro Bar & Grill har fått merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris.

LES OGSÅ: Sikter mot stjernene igjen

En ny stjerne i Købenahvn

I København kan parhestene Rasmus Kofoed og Søren Ledet juble over at restaurant Geranium på Østerbro i København er blitt belønnet med stjerne nummer to av Michelin-guiden. Restaurant Noma fikk imidlertid ikke den tredje stjernen mange forventet. ”Forbigått igjen”, konkluderer den danske avisen Politiken.

Danskene kan også skilte med en ny stjernerestaurant. Kadeau i København er tildelt en stjerne, mens Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro fremdeles har en hver.

Svenskene kan glede seg over tre nye stjerner i årets guide. I Stockhom har Ekstedt og Gastrologik fått en stjerne hver, det samme har Sjömagasinet i Gøteborg fått.

Forøvrig beholder både Mathias Dahlgren Matsalen og Frantzén/Lindeberg to stjerner, mens Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm har hver sin.

Med til sammen fem stjerner gjør også Helsinki det bedre enn Oslo. De kan skilte med én tostjernersrestaruant, Chez Dominique.

Årets Michelin-guide tar for seg 44 byer i 20 europeiske land. 309 restauranter er tildelt én stjerne, 88 har to og 15 har tre. 11 av de 15 trestjernersrestaurantene ligger i Paris.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her