- Nå puster vi lettet ut

- Nå puster vi lettet ut

Maaemo beholder to stjerner i årets Michelin-guide.
14 Mars 2013 - 12:51

– Vi puster lettet ut. Beskjeden var en forløsning her på kjøkkenet. Stemningen er i øyeblikket veldig god blant kjøkkenpersonalet, sier kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang ved Maaemo til NRK.

Tre norske restauranter er tildelt til sammen fire stjerner i årets utgave av Michelin-guiden. Dermed er det ingen endring fra i fjor på hvilke norske restauranter som får den gjeve utmerkelsen.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant får to stjerner

Maaemo får to stjerner, mens Bagatelle og Statholdergaarden beholder hver sin.

I tillegg er tre norske restauranter tildelt utmerkelsen Bib Gourmand. Lille B, Restaurant Eik og Oro Bar & Grill har fått merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris.

LES OGSÅ: Sikter mot stjernene igjen

En ny stjerne i Købenahvn

I København kan parhestene Rasmus Kofoed og Søren Ledet juble over at restaurant Geranium på Østerbro i København er blitt belønnet med stjerne nummer to av Michelin-guiden. Restaurant Noma fikk imidlertid ikke den tredje stjernen mange forventet. ”Forbigått igjen”, konkluderer den danske avisen Politiken.

Danskene kan også skilte med en ny stjernerestaurant. Kadeau i København er tildelt en stjerne, mens Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro fremdeles har en hver.

Svenskene kan glede seg over tre nye stjerner i årets guide. I Stockhom har Ekstedt og Gastrologik fått en stjerne hver, det samme har Sjömagasinet i Gøteborg fått.

Forøvrig beholder både Mathias Dahlgren Matsalen og Frantzén/Lindeberg to stjerner, mens Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm har hver sin.

Med til sammen fem stjerner gjør også Helsinki det bedre enn Oslo. De kan skilte med én tostjernersrestaruant, Chez Dominique.

Årets Michelin-guide tar for seg 44 byer i 20 europeiske land. 309 restauranter er tildelt én stjerne, 88 har to og 15 har tre. 11 av de 15 trestjernersrestaurantene ligger i Paris.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her