Sikter igjen mot Michelin-stjernene

Sikter igjen mot Michelin-stjernene

Torsdag drysser Michelin-guiden sine stjerner over verdens restauranter. Faller noen ned i Norge?
11 Mars 2013 - 20:46

Osloby.no har tatt tempen på noen av hovedstadens mest profilerte kokker før Michelin-guiden offentliggjøres torsdag. Premiss: I 2009 hadde Oslo seks restauranter med stjerner i Michelin-guiden. I dag er det bare tre: Statholdergaarden og Bagatelle har en hver, Maaemo to. Oscarsgate, som hadde én stjerne, er nedlagt.

- Jeg synes det er på tide det kommer én eller flere 3-stjerners restauranter i Norden. Om det blir i år og om det blir i København, Stockholm, Oslo - eller alle sammen, er umulig å forutse, sier kjøkkensjef på Maaemo, Esben Holmboe Bang.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant fikk to stjerner

Bent Stiansen på Statholdergaarden sier han har mareritt om ”Michelin-giljotinen”, men utover det at han håper å forsvare sin egen stjerne, håper han inderlig at Ylajali skal få en stjerne.

Robert Lie, daglig leder på Bagatelle som i fjor på ny fikk én stjerne i Michelin-guiden, mener det er et potensial for to-tre stjernerestauranter ekstra.

- Det ville kanskje være et mer naturlig antall for en by som Oslo enn dagens situasjon, sier Lie.

I fjor mistet Lars Erik Underthun, chef på Feinschmecker, sin Michelinstjerne etter 19 år.

- Jeg tror ikke på de store endringer i Oslo i år. Hvis det skulle bli en nykommer så tror jeg det blir Ylajali. Når det gjelder Feinschmecker så mener jeg at vi har kvaliteter som skulle tilsi en stjerne, sier Underthun.

Han mener Statholdergaarden har absolutt kvalitet nok til en ekstra stjerne, og at Maaemo får beholde sine to. Han tror også at Noma får tre stjerner i år.

Kjøkkensjf på Ylajali, Even Ramsvik, sier ingen vet om Michelins inspektører i det hele tatt har vært i landet siden i fjor, men mener Oslo har en del veldig gode restauranter å by på.

- Men naturlig nok vil det være et større marked og publikum i større byer, og derfor noen flere topprestauranter. Kanskje får Stockholm og København også flere besøk av Michelin enn oss i Oslo, sier Ramsvik.

LES OGSÅ: Stjerneregn over New York

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her