Sikter igjen mot Michelin-stjernene

Sikter igjen mot Michelin-stjernene

Torsdag drysser Michelin-guiden sine stjerner over verdens restauranter. Faller noen ned i Norge?
11 Mars 2013 - 19:46

Osloby.no har tatt tempen på noen av hovedstadens mest profilerte kokker før Michelin-guiden offentliggjøres torsdag. Premiss: I 2009 hadde Oslo seks restauranter med stjerner i Michelin-guiden. I dag er det bare tre: Statholdergaarden og Bagatelle har en hver, Maaemo to. Oscarsgate, som hadde én stjerne, er nedlagt.

- Jeg synes det er på tide det kommer én eller flere 3-stjerners restauranter i Norden. Om det blir i år og om det blir i København, Stockholm, Oslo - eller alle sammen, er umulig å forutse, sier kjøkkensjef på Maaemo, Esben Holmboe Bang.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant fikk to stjerner

Bent Stiansen på Statholdergaarden sier han har mareritt om ”Michelin-giljotinen”, men utover det at han håper å forsvare sin egen stjerne, håper han inderlig at Ylajali skal få en stjerne.

Robert Lie, daglig leder på Bagatelle som i fjor på ny fikk én stjerne i Michelin-guiden, mener det er et potensial for to-tre stjernerestauranter ekstra.

- Det ville kanskje være et mer naturlig antall for en by som Oslo enn dagens situasjon, sier Lie.

I fjor mistet Lars Erik Underthun, chef på Feinschmecker, sin Michelinstjerne etter 19 år.

- Jeg tror ikke på de store endringer i Oslo i år. Hvis det skulle bli en nykommer så tror jeg det blir Ylajali. Når det gjelder Feinschmecker så mener jeg at vi har kvaliteter som skulle tilsi en stjerne, sier Underthun.

Han mener Statholdergaarden har absolutt kvalitet nok til en ekstra stjerne, og at Maaemo får beholde sine to. Han tror også at Noma får tre stjerner i år.

Kjøkkensjf på Ylajali, Even Ramsvik, sier ingen vet om Michelins inspektører i det hele tatt har vært i landet siden i fjor, men mener Oslo har en del veldig gode restauranter å by på.

- Men naturlig nok vil det være et større marked og publikum i større byer, og derfor noen flere topprestauranter. Kanskje får Stockholm og København også flere besøk av Michelin enn oss i Oslo, sier Ramsvik.

LES OGSÅ: Stjerneregn over New York

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her