Sikter igjen mot Michelin-stjernene

Sikter igjen mot Michelin-stjernene

Torsdag drysser Michelin-guiden sine stjerner over verdens restauranter. Faller noen ned i Norge?
11 Mars 2013 - 19:46

Osloby.no har tatt tempen på noen av hovedstadens mest profilerte kokker før Michelin-guiden offentliggjøres torsdag. Premiss: I 2009 hadde Oslo seks restauranter med stjerner i Michelin-guiden. I dag er det bare tre: Statholdergaarden og Bagatelle har en hver, Maaemo to. Oscarsgate, som hadde én stjerne, er nedlagt.

- Jeg synes det er på tide det kommer én eller flere 3-stjerners restauranter i Norden. Om det blir i år og om det blir i København, Stockholm, Oslo - eller alle sammen, er umulig å forutse, sier kjøkkensjef på Maaemo, Esben Holmboe Bang.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant fikk to stjerner

Bent Stiansen på Statholdergaarden sier han har mareritt om ”Michelin-giljotinen”, men utover det at han håper å forsvare sin egen stjerne, håper han inderlig at Ylajali skal få en stjerne.

Robert Lie, daglig leder på Bagatelle som i fjor på ny fikk én stjerne i Michelin-guiden, mener det er et potensial for to-tre stjernerestauranter ekstra.

- Det ville kanskje være et mer naturlig antall for en by som Oslo enn dagens situasjon, sier Lie.

I fjor mistet Lars Erik Underthun, chef på Feinschmecker, sin Michelinstjerne etter 19 år.

- Jeg tror ikke på de store endringer i Oslo i år. Hvis det skulle bli en nykommer så tror jeg det blir Ylajali. Når det gjelder Feinschmecker så mener jeg at vi har kvaliteter som skulle tilsi en stjerne, sier Underthun.

Han mener Statholdergaarden har absolutt kvalitet nok til en ekstra stjerne, og at Maaemo får beholde sine to. Han tror også at Noma får tre stjerner i år.

Kjøkkensjf på Ylajali, Even Ramsvik, sier ingen vet om Michelins inspektører i det hele tatt har vært i landet siden i fjor, men mener Oslo har en del veldig gode restauranter å by på.

- Men naturlig nok vil det være et større marked og publikum i større byer, og derfor noen flere topprestauranter. Kanskje får Stockholm og København også flere besøk av Michelin enn oss i Oslo, sier Ramsvik.

LES OGSÅ: Stjerneregn over New York

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her