Når du skal kose deg ekstra mye i sommer, er dette rødvinen du skal velge

Når du skal kose deg ekstra mye i sommer, er dette rødvinen du skal velge

Den finnes dessuten i en god håndfull polutsalg, men lar seg selvsagt bestille.

 

Viña Cubillo Crianza 2011 er en vin som alltid tilfredsstiller behovet for noe ekstra fyldig og mykt, men samtidig komplekst og dypt i glasset. Jeg kan ikke huske å ha smakt en årgang av denne som ikke levde opp til forventningen.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

2011-årgangen er ikke noe unntak, for her får du hele spekteret av sekundæraromaer som betyr aromaer vinen utvikler etter noen år i flaske – etter at primæraromaene, den rent fruktdrevne, er skjøvet i bakgrunnen.

Sørg for å ha et glass som gir vinen anledning til å rulle godt rundt i glasset, og du vil oppleve at stadig flere aromaer kommer til overflaten. Med en slik vin trenger du faktisk ikke mat, men du bør absolutt prøve den til gode kjøttretter, gjerne vilt eller lam. Kanskje du har plukket sopp allerede, eller har noe fra i fjor i fryseren, ja da skal du bruke det i sausen.

Denne vinen er signert en av vinverdenens store legender, Rioja-bodegaen Lopez de Heredia, som får enhver vinelsker til å nikke anerkjennende.

Her kan du se alt vi har skrevet om denne produsenten

Likevel er den din for bare 259,90 og det til tross for at den er ferdigmodnet når du åpner den. Sørg også for å ha noen flasker i kjelleren, i påvente av tertiæraromaene som snart vil vise seg.

Viña Cubillo er Lopez de Heredias yngste vin, og den eneste som selges som crianza. Men i motsetning til det som er vanlig for crianza, minst ett års fatmodning, har denne kost seg i tre år i de velbrukte fatene Lopez de Heredia er kjent for å bruke. Før vinen sendes ut på markedet venter ytterligere fem års flaskemodning. Det er en kostnad som ikke reflekteres i prisen, og som kun veldig tradisjonstro produsenter som Lopez de Heredia tar seg råd til.

Lopez de Heredia er imidlertid ingen liten produsent, for eiendommen omfatter i alt 170 hektar vinmark. 24 av dem er vinmarken Cubillas hvor vår vin kommer fra, og den gir årlig 90.000 flasker. Den ligger fire kilometer unna Tondonia som er deres største og viktigste vinmark med sine 100 hektar, men jordsmonnet er det samme som ellers, en blanding av leire og kalk.

Se hele utvalget av vin fra Lopez de Heredia

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Viña Cubillo Crianza 2011

Produsent:
Lopez de Heredia
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
259,90 kr
Varenummer:
1991101
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen