Godbiter i pollisten
Når du skal kose deg ekstra mye i sommer, er dette rødvinen du skal velge

Når du skal kose deg ekstra mye i sommer, er dette rødvinen du skal velge

Den finnes dessuten i en god håndfull polutsalg, men lar seg selvsagt bestille.
Aase E. Jacobsen
29 Juli 2020 - 13:45
 

Viña Cubillo Crianza 2011 er en vin som alltid tilfredsstiller behovet for noe ekstra fyldig og mykt, men samtidig komplekst og dypt i glasset. Jeg kan ikke huske å ha smakt en årgang av denne som ikke levde opp til forventningen.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

2011-årgangen er ikke noe unntak, for her får du hele spekteret av sekundæraromaer som betyr aromaer vinen utvikler etter noen år i flaske – etter at primæraromaene, den rent fruktdrevne, er skjøvet i bakgrunnen.

Sørg for å ha et glass som gir vinen anledning til å rulle godt rundt i glasset, og du vil oppleve at stadig flere aromaer kommer til overflaten. Med en slik vin trenger du faktisk ikke mat, men du bør absolutt prøve den til gode kjøttretter, gjerne vilt eller lam. Kanskje du har plukket sopp allerede, eller har noe fra i fjor i fryseren, ja da skal du bruke det i sausen.

Denne vinen er signert en av vinverdenens store legender, Rioja-bodegaen Lopez de Heredia, som får enhver vinelsker til å nikke anerkjennende.

Her kan du se alt vi har skrevet om denne produsenten

Likevel er den din for bare 259,90 og det til tross for at den er ferdigmodnet når du åpner den. Sørg også for å ha noen flasker i kjelleren, i påvente av tertiæraromaene som snart vil vise seg.

Viña Cubillo er Lopez de Heredias yngste vin, og den eneste som selges som crianza. Men i motsetning til det som er vanlig for crianza, minst ett års fatmodning, har denne kost seg i tre år i de velbrukte fatene Lopez de Heredia er kjent for å bruke. Før vinen sendes ut på markedet venter ytterligere fem års flaskemodning. Det er en kostnad som ikke reflekteres i prisen, og som kun veldig tradisjonstro produsenter som Lopez de Heredia tar seg råd til.

Lopez de Heredia er imidlertid ingen liten produsent, for eiendommen omfatter i alt 170 hektar vinmark. 24 av dem er vinmarken Cubillas hvor vår vin kommer fra, og den gir årlig 90.000 flasker. Den ligger fire kilometer unna Tondonia som er deres største og viktigste vinmark med sine 100 hektar, men jordsmonnet er det samme som ellers, en blanding av leire og kalk.

Se hele utvalget av vin fra Lopez de Heredia

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her