Navnestrid til retten

Champagne-produsenter trekker tapasrestauranten Champagneria i Oslo for retten.
Redaksjonen
22 Mai 2008 - 14:00

Champagneprodusentene har lenge klaget over at den norske tapasbaren bruker navnet Champagneria. Nå går Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVIC) til søksmål.
 
- Vi hadde jo helst sett saken avsluttet, men om de vil ta saken til retten er det greit, sier deleier Geir Hagbarth Andresen til Lokalavisen.
 
Frem og tilbake
I utgangspunktet så det ut til at saken skulle ende med forlik.
 
Men i forrige uke ble det klart at det ikke ble noe av.
 
- Nå har det vært mye frem og tilbake i denne saken. Jeg stiller meg litt undrende til at de vil bruke så mye tid, energi og penger på dette. Restauranter over hele Europa bruker navnet, sier Andresen.
 
En god sak
Bakgrunnen for navnebråket er at CIVIC mener navnet er forbeholdt de franske bøndene som produserer champagne, ikke barer som selger champagne og musserende vin. I fjor klaget de inn saken til Patentsystemet, som ikke ga franskmennene støtte.
 
- Vår advokat mener vi står sterkt i saken. Jeg har ingen forståelse for CIVIC. De angriper feil folk, sier Andresen.
 
Skulle Champagneria tape saken denne gangen, har de alltids navnet Cavaleria i bakhånd. I fjor tok nemlig spanske produsenter av musserende vin kontakt og rakte over et skilt med et tilbud om navn.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her