Nei til salg av Taittinger

Pierre-Emmanuel Taittinger i det sagnomsuste champagnehuset Taittinger har avfeid et bud på selskapet.
Redaksjonen
30 Januar 2007 - 12:34

Budet på det velrenommerte champagnehuset kom fra fetteren til Taittinger og kunne ha gitt han kontroll over huset.

Men Pierre-Emmanuel slår derimot fast på at det er han som skal drive selskapet.

Taittinger vendte tommelen ned for et bud fra Amaury Taittinger, som ønsket å kjøpe minst 51% av aksjene i verdens sjette største champagneprodusent.

Ikke til salgs
- Taittinger ble solgt for seks måneder siden til meg selv og banken Credit Agricole, sier Pierre-Emmanuel Taittinger til just-drinks.com.

- Vi eier selskapet med 100 prosent, og det er ikke til salgs. Så enkelt er det. Jeg kunne like gjerne ha sagt at jeg vil kjøpe katedralen i Reims, men den er ikke til salgs den heller. Slikt sett er det ikke noe seriøst tilbud.

Tilbake i familiens eie
Tidligere denne måneden ble Pierre-Emmanuel Taittinger enig med Credit Agricole om at han selv, sammen med andre familiemedlemmer, skulle kjøpe 37 prosent av selskapet.

Banken kjøpte champagnehuset i fjor. Dette skjedde med støtte fra Pierre-Emmanuel Taittinger og andre familiemedlemmer. Selger var det private amerikanske selskapet Starwood Capital.

Krig i familien
En talsmann for Amaury Taittinger sier at tilbudet fortsatt står ved lag.

- Amaury vil ikke at dette skal utvikle seg til en familiekonflikt. Han er bare interessert i å trå til dersom det er nødvendig.

Men han er bare interessert i å kjøpe en kontrollerende post på mellom 51 og 100 prosent, sier talsmannen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her