Lenoir ble kontaktet av den colombianske kaffeindustrien som ønsket en like stor bevisshet rundt kaffe som det etter hvert er blitt rundt vin. Det ble gjennomført vitenskapelige så vel som sensoriske analyser for å komme frem til de 36 vanligste aromaene i verdens toppcru''er for kaffe. Et arbeid som tok to år. Det store settet finnes i to ugaver, en hvor flaskene ligger i en treboks i luksusutførelse, og en i en mer ordinær støpning. Et hefte med detaljert beskrivelse av hver aroma og dens tilhørighet medfølger begge utgavene. At mørk sjokolade, malt og ristede mandler er typiske kaffe-aromaer, er ingen overraskelse, men at agurk, grønne erter og aprikos hører hjemme i kaffeterminologien, viser hvor spennende duftstudier egentlig er. Hele idéen bak duftsettene er å bevissgjøre vin- eller kaffeelskeren om hvilke aromaer som kan ventes, slik at han eller hun med større grad av nytelse og utbytte kan teste det aktuelle produktet senere. Som for alt annet er trening nødvendig. Begynn derfor gjerne med seks-aroma-settet og bli fortrolig med arbeidsformen før du beveger deg over i det store duftleksikonet. Nesen er minst like viktig, endog kanskje viktigere enn tungen både når det gjelder å smake/identifisere og å nyte enten det er flytende eller fast føde. Lenoir har på trappene et stort sett også for sigar. I dag finnes kun seks aroma-settet. Nese for krydder finnes i en stor utgave (54 aromaer) og en mindre med 12. Le Nez du Vin selges i seks ulike varianter: 12 aromaer for rødvin, for hvitvin eller for spesifikke vindistrikt. Dessuten i henholdsvis 6, 25 og 54 dufter. Le Nez du Vin er representert i Skandinavia av Palmberg Provins: tel. 00-46-31-55-50-20. Vis til omtale i Apéritif. Aase E. Jacobsen 23.09.98
Nese for kaffe
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.
Les hele sakenEvents single
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.
Les hele saken