Bransje
Neste Bocuse d’Or-vinner er en av disse dyktige karene?
Foto: (Bocuse d'Or Norge)

Neste Bocuse d’Or-vinner er en av disse dyktige karene?

Seks av Norges beste kokker skal slåss om å representere Norge i Bocuse d’Or 2017.
Redaksjonen
03 September 2015 - 19:44

For dyktig må du være for å komme i betraktning som Norges neste Bocuse d'Or-kandidat. De seks kandidatene til Årets Kokk forbereder seg nå til den norske finalen som finner sted 13. oktober i Mathallen i Oslo. Den som vinner får oppdraget med å forsvare gullet til Ørjan Johannessen fra tidligere i år.

I Bocuse d’Or, også kalt kokke-Ol, som arrangeres annet hvert år i Lyon er Norge den mestvinnende nasjonen etter selveste Frankrike. Men alle de seks er sultne på å dra hjem den sjette gullmedaljen for Norge. Men før det skjer gjenstår mye hardt arbeid.

Les hvordan Ørjan Johannessen forberedte seg til Bocuse d’Or

Alle tidligere norske gullvinnere har vært fra Vestlandet. Også denne gangen er Vestlandet sterkt representert med tre kandidater, men byen som stikker seg mest ut er faktisk Bodø med to kandidater til Årets Kokk.

Årets Kokk-finalistene er:

Jan-Erik Hauge, 25 år, fra Bremanger, jobber på Tango Bar & Kjøkken i Stavanger

Øyvind Bøe Dalelv, 25 år, fra Bodø, jobber på Statholdergaarden i Oslo

Adrian Løvold, 28 år, fra Trondheim, jobber på Storfosna Gods i Trondheim

Christian André Pettersen, 26 år, fra Bodø, jobber på Spiseriet i Stavanger

Adam Schive Bjerck, 26 år, fra Bergen, jobber på Bare Restaurant i Bergen

Christopher W. Davidsen, 31 år, fra Stavanger, jobber på Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim

 

Fra venstre: Christian Andre Pettersen, Jan-Erik Hauge, Adrian Løvold, Øyvind Bø Dalelv, Christopher W. Davidsen og Adam Bjerck.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her