Nesten halv pris

Denne chablisen er et av taxfreebutikkens beste kjøp.

Laroche Chablis 2006 koster bare kroner 83, som er 67 kroner billigere enn på polet ( Laroche Chablis 2012 (6680) , altså nesten halv pris. Den er en perfekt sommervin, både når du bare har lyst på et glass og når sommerlig sjømat står på menyen.

Den er svært fruktig med svake tropiske toner, men mest sitrus og epler samt et fint  mineralpreg. Fine syrer frisker opp, og ettersmaken er lang.

Dempet mineralpreg
Ingen krevende chablis, men svært vellaget likevel. Den kan som alle andre chabliser lagres et par år, men mange liker disse "enkleste" chablisene mens de er unge og strutter av frukt. Med lagring kommer mineralpreget mer frem, men i Laroches "standardchablis" er det aldri uttalt.

Langt liv
Vil du ha mer kompleksitet inn i bildet, må du opp på premier cru-nivå, til Laroche Chablis Premier Cru Cuvée 2005 som er et usedvanlig godt kjøp til kroner 139 - og så er den også fra en drømmeårgang for regionen. Mens vinstokkene ble forstyrret av en uvanlig kjølig og våt august i 2006, var 2005 svært vellykket og jevn. 2006 er på den annen side noe friskere enn 2005.

Denne vinen, som ikke finnes på polet, er en blanding av druer fra Laroches beste premier cru-vinmarker og gir derfor mer av alt i forhold til den vanlige chablisen (90 poeng). Rikdommen understrekes av noe fatbruk, men ikke på noen måte overdrevet. Som alle andre chabliser på premier cru-nivå har den et langt liv foran seg, minst seks-sju år.

Lettforståelig
Denne flasken har imidlertid ikke skrukork  som Laroches utgaver på polet, men en type kunstkork som ikke er det optimale for lagringsviner, men du kommer sikkert til å la deg friste til å drikke den relativt snart - så da spiller det mindre rolle.

Vil du ha enda mer smak og særpreg, er Laroche Chablis Premier Cru Les Fourchaumes 2004 til kroner 195 et godt valg. Den finner du også på polet, Domaine Laroche Chablis 1. cru Fourchaume 2009 (30415) .

Les Fourchaumes er kanskje den av premier-cru-vinmarkene som er lettest å forstå verdien av på grunn av sin kraft både hva frukt og mineralpreg angår.

Den kan dessuten lagres i minst åtte år.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen