Nettbrett på menyen

Nettbrett på menyen

Grünerløkka-restaurant og Microsoft skal gi gjestene det lille ekstra.
04 Desember 2012 - 15:45

På den lille franske restauranten le Benjamin på Grünerløkka er papirmenyen byttet ut med nye nettbrett med operativsystemet Windows 8. Nettbrettet presenterer ikke bare mat og vin, men har også nyttige og underholdende apper som gir restaurantbesøket det lille ekstra.

Magdalena Rosenblad, restaurantsjef på le Benjamin, sier de lenge har vært nysgjerrige på hvordan teknologi kan brukes for skape merverdi for gjestene.

– Vi er de første som samarbeider med Microsoft om dette, og i første omgang skal vi bruke nettbrettene til og med 21. desember, sier hun i en felles pressemelding.

LES OGSÅ: iPad erstatter vinkart

Dypdykk i menyene

Gjennom appene får gjestene muligheten til å dykke ned i menyen, for eksempel gjennom interaktive kart over ulike vindistrikter og kalendere som gir deg oversikt over hva som skjer i nærområdet.

– Med nettbrettene kan du for eksempel lære litt om franske vindistrikter, lese en avis eller lære deg noen franske gloser mens du venter på maten. Teknologien er uten tvil til nytte og glede for gjestene våre.

– Det viktigste for oss er allikevel samspillet mellom teknologi og mennesker. Vi er like opptatt av å gi gjestene god personlig service som før og mener at teknologien gir gjestene våre en ekstra opplevelse, i tillegg til den gode maten, sier Magdalena Rosenblad.

– Det blir interessant å høre gjestenes tilbakemeldinger underveis, og ikke minst er jeg spent på om det er fremtidens restaurantopplevelse vi nå får en smakebit av, sier Silje Thoresen, Consumer Marketing Lead i Microsoft Norge.

LES OGSÅ: Setter Instagram på menyen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her