Bransje
New York-restaurant havner i verdenstoppen
Foto: (Francesco Tonelli)

New York-restaurant havner i verdenstoppen

Eleven Madison Park topper årets Wolrds50best-liste. Og danske Geranium fortsetter å klatre oppover listen som eneste skandinaviske restaurant blant de 20 beste.
Aase E. Jacobsen
13 April 2017 - 08:59

New York-restauranten Eleven Madison Park fikk dermed et løft opp fra fjorårets tredjeplass. Uansett er verdens tre beste restauranter de samme som i fjor, bare i forskjellig rekkefølge.

Slik er det på Eleven Madison Park

Trioen pustes i nakken av franske Mirazur som har klatret oppover listen jevnt og trutt de siste årene.

Og slik er det på Mirazur

Listen over de 10 beste er også relativt stabil, med ett unntak. Lima i Peru har nå to restauranter i tipåtopp-listen. Central og Maido.

Derfor er Peru som hot

Spania er likevel det sterkeste kortet med tre av de 10 beste. El Celler de Can Roca, Asador Etxebarri og Mugaritz.

Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, en time nord for New York City er den som har gjort det kraftigste bykset oppover listene, til 11. plass. Men Geranium har opplevd en like sensasjonell stigning siden den har klatret til 19. plass.

Slik er det på Geranium

Det skandinaviske alibiet i Topp 50-listen består nå bare Geranium og Relæ på 39. plass etter at Noma har falt ut av listen i forbindelse med (den midlertidige) stengingen.

Maaemo og Norge må ta til takke med en 79. plass. Også andre skandinaviske restauranter har falt nedover listen over de 100 beste.

Er interessen for det nordiske kjøkken svekket?

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her