Mat
Nidar er årets mat- og drikkeprodusent

Nidar er årets mat- og drikkeprodusent

Vant prisen for satsing på innovasjon, arbeidsmiljø og kompetanse.
21 Mars 2012 - 18:04

Nidar AS er tildelt prisen «Årets mat- og drikkeprodusent 2012» av NHO Mat og Drikke.

Prisen ble overrakt av statssekretær Harald O. Buttedal til adm. direktør Inger Johanne Solhaug tirsdag.

I juryens begrunnelse heter det: «Nidar AS har lange tradisjoner for et meget godt arbeidsmiljø og har et sterkt fokus på HMS og skadeforebyggende arbeid, som har resultert i meget gode resultater.»

Prisen ble delt ut for første gang, men planen er at den skal bli en årlig pris. I år hadde juryen en vanskelig jobb med å velge mellom de tre finalistene Nidar, Ringnes og Tind Spekevarer.

– Konkurransen var hard, men etter en helhetsvurdering var juryens dom samstemmig. Det som veide tyngst var at Nidar er svært flinke på produktutvikling og innovasjon, sier Knut Maroni, leder av juryen og adm. direktør i NHO Mat og Drikke.

I tillegg har bedriften gjennom mange år satset systematisk på kompetanseutvikling av de ansatte. Bedriften har også vært en pådriver nasjonalt og internasjonalt i arbeidet for at de sosiale forholdene for de som arbeider med dyrking av kakao blir forbedret.

Energiøkonomisering og andre miljøtiltak har også vært et satsingsområde, noterer juryen i sin begrunnelse.

– Vi håper prisen virker motiverende. Vi ønsker å synliggjøre eksempler på gode bedrifter som leverer gode produkter og er attraktive arbeidsplasser, og alle ansatte i Nidar har grunn til å være stolte av seg selv etter kåringen. Vi hadde mange forslag å velge finalister blant, sier Knut Maroni, leder av juryen og adm. direktør i NHO Mat og Drikke.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her