Nidar er årets mat- og drikkeprodusent

Nidar er årets mat- og drikkeprodusent

Vant prisen for satsing på innovasjon, arbeidsmiljø og kompetanse.

Nidar AS er tildelt prisen «Årets mat- og drikkeprodusent 2012» av NHO Mat og Drikke.

Prisen ble overrakt av statssekretær Harald O. Buttedal til adm. direktør Inger Johanne Solhaug tirsdag.

I juryens begrunnelse heter det: «Nidar AS har lange tradisjoner for et meget godt arbeidsmiljø og har et sterkt fokus på HMS og skadeforebyggende arbeid, som har resultert i meget gode resultater.»

Prisen ble delt ut for første gang, men planen er at den skal bli en årlig pris. I år hadde juryen en vanskelig jobb med å velge mellom de tre finalistene Nidar, Ringnes og Tind Spekevarer.

– Konkurransen var hard, men etter en helhetsvurdering var juryens dom samstemmig. Det som veide tyngst var at Nidar er svært flinke på produktutvikling og innovasjon, sier Knut Maroni, leder av juryen og adm. direktør i NHO Mat og Drikke.

I tillegg har bedriften gjennom mange år satset systematisk på kompetanseutvikling av de ansatte. Bedriften har også vært en pådriver nasjonalt og internasjonalt i arbeidet for at de sosiale forholdene for de som arbeider med dyrking av kakao blir forbedret.

Energiøkonomisering og andre miljøtiltak har også vært et satsingsområde, noterer juryen i sin begrunnelse.

– Vi håper prisen virker motiverende. Vi ønsker å synliggjøre eksempler på gode bedrifter som leverer gode produkter og er attraktive arbeidsplasser, og alle ansatte i Nidar har grunn til å være stolte av seg selv etter kåringen. Vi hadde mange forslag å velge finalister blant, sier Knut Maroni, leder av juryen og adm. direktør i NHO Mat og Drikke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen